Порои убиха хора на гръцкия остров Евбея

Изображение 1 от 2

    Гръцки спасителни екипи и днес продължават да търсят хора, останали блокирани след катастрофалните наводнения на остров Евбея през уикенда, при които загинаха 7 души, а най-малко един е изчезнал, предаде Асошиейтед прес.

    Възрастна семейна двойка и 8-месечно бебе бяха открити мъртви в неделя сутринта в село Политика, а други 4 жертви на наводненията - в село Амфитеа.

    В някои части на Евбея количеството валежи само за няколко часа през уикенда е достигнало 80 процента от годишното количество, измервано в региона, съобщи гръцката метеорологична служба.

    Според властите около 3000 местни жители са понесли щети от наводненията, а полицията съобщи, че много от пътищата на острова са непроходими.

    Пороите са влачили коли и контейнери по улиците, които са се удряли в стените на къщите. От сутринта местните власти, спасителни екипи и жители на селищата разчистват тинята и отломките по улиците, къщите и магазините.

    Проливните дъждове над Евбея започнаха в събота вечер. Пожарникарите угасиха над 50 пожара, предизвикани от мълнии. До неделя следобед 97 души бяха успешно евакуирани от къщите и колите си, 30 от тях с хеликоптер.

    Над 600 къщи бяха наводнени, съобщи противопожарната служба.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини