Мъж от Димитровград е починал в хасковската болница, тестът му за COVID-19 - положителен

За последното денонощие на територията на област Хасково са потвърдени 4 нови случая на коронавирус, а един човек е починал, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Починалият е мъж на 70 години от Димитровград, който е бил приет в Инфекциозно отделение към МБАЛ - Хасково вечерта на 4 август и малко след като е хоспитализиран е починал. Преди това му е била взета проба, която е отчела положителен резултат.

Изказваме искрените съболезнования на близките и семейството на починалия мъж.  

Проби:

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети двадесет и пет проби за наличие на коронавирусна инфекция.

Дванадесет от тях са взети на персонал от МБАЛ-Свиленград. Резултатите им все още се обработват.

Десет от пробите са взети от РЗИ-Хасково. Пет от тях са контролни на жена на 60 г., жена на 43 г. и мъж на 36 г. от община Хасково и на двама мъже на 32 г. и 34 г. от община Димитровград. Техните проби са изследвани и са отчели отрицателен резултат. Четири проби са взети от контактни лица на 43-годишната жена от община Хасково, на нейния съпруг и трите им деца. Техните резултати все още се обработват. И десетата проба е повторна на персонал от Дома за стари хора "Кенана"- Хасково.

От осемдесет и деветте проби, взети от РЗИ-Хасково на 4 август, осемдесет и осем са отчели отрицателен резултат и една положителен. След отчетения положителен резултат на лице от персонала е направен повторен тест с PCR, който е отчел отрицателен резултат.  

От МБАЛ - Хасково са взети три проби за наличие на Covid-19. Две са отчели отрицателен резултат и една положителен - на починалия 70-годишен мъж, за който съобщаваме днес.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за три нови положителни случая на коронавирусна инфекция. Касае за семейство - мъж на 54 години и жена на 51 години от община Димитровград, контактни лица на мъжа на 30-годишна възраст настанен в Инфекциозно отделение. Те също са хоспитализирани в Инфекциозно отделение. Третият случай е на 43-годишен мъж от община Тополовград. Предстои през днешния ден да му бъде връчено предписание.

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 99. От тях 8 са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, 1 в болница извън областта, 21 на домашно лечение, 4-ма починали и 65 излекувани.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини