Божков обяви, че е давал подкуп само на Бойко Борисов

Укриващият се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков публикува поредното си видео в официалния му фейсбук профил. То е третото от поредицата, в която Божков отговаря на въпроси зададени му от потребители в социалната мрежа. В него той посочва, че сред политиците е давал подкуп само на премиера Бойко Борисов.

Преди време Божков призова хората да гласуват в анкета и обяви, че лично ще отговори на въпросите, които съберат най-голяма читателска подкрепа. Този път въпросът към него беше: "На кои бивши и настоящи политици сте плащали подкуп?" От видеото се вижда, че Божков е на същото място, където са снимани първите два клипа от поредицата, като на заден план се вижда череп, а той самият пуши пура.

"Имах железен принцип - не се подавах на рекет и изнудване и не плащах подкупи. Наруших го през 2014 г., когато Бойко (най-вероятно Божков визира премиера Бойко Борисов - бел. ред.) каза: "Ей тука ще оправим нещата." Защото по новия данък трябваше да се закрие както лотарията, така и "Еврофутбол", казва Божков.

В началото на юни той обяви, че е подал сигнал до прокуратурата, че за по-малко от три години е предал директно на вече бившия министър на финансите Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 млн. лева. по тяхно директно искане и разпореждане. Сигналът му беше изпратен и до още няколко български и чужди институции.

В отговор Борисов се закле на няколко пъти, че не е взимал пари от Божков. "Абсолютни измислици. Ето, казвам, дал съм ти на теб 100 млн. лева. Това означава ли нещо? Не съм взел нито един стотинка нито аз, нито партията от него. Заклевам се във внуците си и в живота си", заяви тогава Борисов.

След сигналите на Божков започна и проверка от страна на прокуратурата. Бяха разпитани Борисов и Горанов, но все още няма данни до какво е довела проверката.

Във видеото Божков припомня и част от бизнесите, с които се е занимавал, като според него е бил изхвърлен от всички тях.

"Ако се върнеш назад в историята, може да се види, че съм имал банка, застрахователна компания, производствени предприятия, корабостроителница и още един куп неща. От всеки един бизнес съм бил изхвърлян постепенно. На какво основание? Без основание. Казвал съм го във всичките си интервюта, колкото и малко да са били. Аз съществувам въпреки политиците. Винаги се развивам въпреки политиците", завършва Божков, въпреки че през годините негови компании печелиха много обществени поръчки.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    На
    Наивник
    7 0
    12:09, 4 авг 2020
    Гледам и не вярвам на ушите си !
    • 2
      2
      6 -12
      12:22, 4 авг 2020
      Божков се оказа по-голям лъжец и от Цв. Василев-Ба... Виж коментара
    • Ощ
      Още един наивник
      1 0
      20:28, 4 авг 2020
      Ами как ще вярваш, всеки път различно гвори. Нали и на Горанов давал. И на още един всеки ден по 10 000.
  • 2
    Ош
    ошие
    1 0
    21:37, 4 авг 2020
    не можах да схвана кой на кого какво давал.
Последни новини