Задържаха под стража 33 -годишен крадец на пари и автомобил

По искане на Районна прокуратура – Крумовград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.М., на 33 г., привлечен като обвиняем за това, че на 30.07.2020  г., в гр. Крумовград, обл. Кърджали, в условията на опасен рецидив – след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, е отнел чужди движими вещи – пари в размер на 200 лева, от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои  - престъпление  по  чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. с чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, буква “А“ и буква „Б“ от Наказателния кодекс,   

и за това, че на 30.07.2020 г., в гр. Крумовград, обл. Кърджали, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Хюндай“, от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение да го ползва, като е последвала повреда на превозното средство – престъпление по чл.346, ал.2, т.1 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 30 юли 2020 г., в гр. Крумовград, обвиняемият бил поканил на гости пострадалия. Двамата се познавали отпреди. Пострадалият легнал да спи на дивана в една от стаите, като си оставил парите и ключовете за автомобила в джоба на панталона си. По-късно обвиняемият влязъл в стаята и отнел 200 лева от парите, както и ключовете за лекия автомобил „Хюндай“ на пострадалия. М.М. отишъл с колата до близко село, където имал къща, но на връщане катастрофирал като се обърнал в крайпътна канавка. Прибрал се с такси в дома си. Когато се събудил, пострадалият установил, че парите и автомобила липсват, за което подал сигнал в полицията.

Определението на Районен съд – Крумовград подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини