Три бързи производства срещу пияни шофьори, заловени през уикенда

Три бързи производства са образувани за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и допуснато пътно произшествие. 2,81 промила отчел дрегерът при проверка на 24-годишен около 3 часа тази нощ в областния град. Водачът се придвижвал с лек автомобил „Ситроен“. Издаден е талон за медицинско изследване, но е отказана кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. 1,99 промила е резултатът от теста на 64-годишен, който в полунощ на 25 юли с лек автомобил „Фолксваген“ излязъл извън пътното платно и спрял в канавка. Пътното произшествие станало по пътя за село Рогач. На водача е издаден талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Задържан е срок до 24 часа в РУ-Крумовград. В полицейското управление в Момчилград попаднал 34-годишен водач след проверка за алкохол в село Звездел и отчетен резултат 1,69 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Разследващи полицаи продължават работата по бързите производства.

629 моторни превозни средства си били проверени при специализирана операция в областта за периода от 24 юли до 26 юли с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътнотранспортни произшествия, контрол за правоспособност, употреба на алкохол и наркотици на водачите, използване на обезопасителни колани. Констатираните нарушения на ЗДвП са 148, съставени са 25 акта и 123 фиша.

 Водач, употребил алкохол, катастрофирал по пътя от село Мъглене за село Бенковски около 23 часа на 25 юли. 28-годишен загубил контрол над управлението на лек автомобил „БМВ“ и се блъснал в стена на ограда и метална врата на частен дом, след което напуснал мястото на произшествието. Водачът е бил установен около 11 часа на следващия ден и тестът за алкохол е с резултат 1,11 промила. Задържан е срок до 24 часа в РУ-Кирково. Пътното произшествие е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Извършен е оглед от дежурна оперативна група от РУ-Кирково и за нанесените щети на оградата и вратата е образувано досъдебно производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини