Спипаха двама пияни зад волана в Кърджали, шофирали са из центъра

Две досъдебни производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Джебел за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. Около 23 часа снощи в квартал в града бил спрян за проверка лек автомобил “Фиат“, управляван от 61-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 1,53 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е отказана кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Около 7 часа на бул.“България“ в Кърджали за употреба на алкохол е бил проверен 26-годишен, който се движил с лек автомобил „Пежо“. Техническото средство отчело 1,42 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но водачът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Кърджали.

 263 моторни превозни средства са били проверени в хода на специализирана операция на териториите на полицейските управления в Момчилград и Джебел за ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия и травматизма в областта. Констатираните нарушения на ЗДвП са 121, за тях за съставени 17 акта и 104 фиша, заснети са били и 16 клипа за превишена скорост. При проведена операция от РУ-Момчилград за контрол на скоростните режими са били установени 42 нарушения, за които са съставени 4 акта и 31 фиша. За заснетите 7 клипа ще бъдат издадени електронни фишове.

 20-годишен пострадал при пътно произшествие около 20 часа снощи в района на село Звездел. При движение с несъобразена скорост на завой мотоциклетистът загубил контрол над управлението и паднал. Транспортиран е бил от екип на Центъра за спешна помощ до Спешното приемно отделение на кърджалийската болница и след преглед освободен. Тестът за употреба на алкохол отчел отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини