Милионери поискаха: Вдигнете ни данъците незабавно, с много и за постоянно

Група от 83-ма милионери призоваха най-богатите хора на планетата незабавно и завинаги да бъдат облагани с по-големи данъци, за да допринесат за съживяването след кризата, породена от пандемията от новия коронавирус, предаде АФП.

Във време, когато светът е под ударите на COVID-19, ние, милионерите, имаме важна роля за излекуването на света, посочват авторите на писмото, сред които са съоснователят на Ben & Jerry's Джери Грийнфелд и британският сценарист и режисьор Ричард Къртис.

В обръщението, публикувано преди срещата на финансовите министри на Г-20 и извънредния форум на върха на ЕС по-късно тази седмица, правителствата се призовават да вдигнат данъците "за хората като нас. Незабавно, значително и завинаги", посочва АФП, цитирайки откъс от писмото.

"Ние не сме хората, които лекуват болните в спешните отделения. Ние не караме линейките, които отвеждат болните до болницата. Ние не сме хората, които пълнят рафтовете на хранителните магазини или които доставят храна до врата", пише в писмото на групата, която се нарича "Милионери за хуманност" (Millionaires for Humanity), на едноименния сайт в интернет.

"Ние обаче имаме пари, и то много. Сега категорично има нужда от пари и това ще продължи през идните години", за да излезем от кризата, чието въздействие ще се усеща десетки години и може да потопи в бедност половин милиард души.

"Проблемите, предизвикани и съживени от COVID-19, не могат да бъдат решени с благотворителност, колкото и щедра да е тя. Правителствените лидери трябва да поемат отговорност и да увеличат парите, от които се нуждаем, и да ги харчат справедливо", за да финансират адекватно здравните ни системи, училищата и сигурността, като вдигнат данъците за най-богатите хора на планетата, за хората като нас", се посочва в писмото на "Милионери за хуманност".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    nelicha - нелича
    6 0
    18:07, 14 юли 2020
    Верно ли ?! Стига бе ?! Интересно има ли Български милионери подкрепили инициативата ? Щом богатите ноказаха , че имат чувство и съвест . Има бъдеше за нашата планета .
Последни новини