Тежка катастрофа затвори магистрала "Тракия", има жертви и ранени

Тежка катастрофа е затворила магистрала "Тракия" в посока София при 163 километър, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Според Би Ти Ви ТИР се е обърнал и е ударил няколко коли, като има шестима загинали и много ранени.

Началникът на "Пътна полиция" в Стара Загора Бончо Славов не може да се каже броят на загиналите, но ранените са петима, като сред тях има и дете на две години и половина. Те са настанени в болницата в Стара Загора. Според Славов камионът е ударил четири коли.

БНР уточнява, че камионът е пътувал в посока Бургас, но е минал през мантинелата, обърнал се е и в него са се ударили движещи се в посока София коли. Товарният автомобил се е запалил.

На мястото са изпратени линейки.

Пътуващите в посока София използват обходен маршрут (пътен възел "Оризово" - Плодовитово - Поповица - път I-8 - Садово - път II-56 - пътен възел "Войводино"). По него обаче се образуват колони.

В посока Бургас движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция. Като алтернатива на магистрала "Тракия" може да се използва Подбалканският път.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ня
    Някой
    11 -2
    21:08, 12 юли 2020
    се е облажил от тънка мантинела. Купил си е жипка и е дал рушвет за поръчката. Това е България. Уж велик народ а според мен сбирщина от крадци и помияри
  • 2
    Пп
    Пп
    6 -1
    22:40, 12 юли 2020
    Асфалта там е ужас
Последни новини