Кметът на Ардино: „Трудни времена преживяваме, но трудностите трябва да ни обединят и да ни сплотят

„Пандемията се развива динамично. 330 са новите случаи на заразени с Ковид-19 в страната за последните 24 часа, от които 5 са от областта. Вирусът е сред нас и ние не трябва да се успокояваме, а трябва да превърнем противоепидемичните мерки в навик и да живеем в условия на пандемия, без да се заразяваме“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан по време на поредното заседание на Общинския кризисен щаб за борба с усложнената епидемична обстановка заради пандемията от коронавирус.

На заседанието бяха обсъдени мерки за превенция на заболяването на територията на общината и координацията между институциите за прилагането им.

Кметът инж. Изет Шабан подчерта, че на територията на общината, според информация от Регионалната здравна инспекция в Кърджали, има един заразен с Ковид-19, който е жител на село Жълтуша. „Трудни времена преживяваме, но трудностите трябва да ни обединят и да ни сплотят. Със съвместни усилия трябва да минимизираме броя на заразените от Ковид-19“, категоричен бе инж. Изет Шабан.

Общинският кризисен щаб, препоръчва хората над 65-годишна възраст и болните да не излизат навън и да ограничат социалните си контакти, за да не се заразят. Препоръчва им се също, да не участват в масови мероприятия и да се пазят повече от всички.

Управителят на болницата д-р Гюнер Осман заяви, че към момента обстановката в лечебното заведение е спокойно.

От общинския кризисен щаб, уточниха, че на територията на община Ардино  има 319 души, които са под домашна карантина.

Гюнер ШЮКРИ

Споделяне

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини