Camaro идва в Европа

Може и в Европа всички да говорят за малки и икономични коли, но това не означава, че автомобилните производители забравят за пазара на двигатели с огромни многолитражни двигатели. И един от най-големите играчи в такова отношение скоро ще се появи и по европейските пътища. Представяме ви Chevrolet Camaro, предназначен за Стария континент.

Пред Auto Motor und Sport директорът на General Motors, Юрген Келер, каза, че обновеният вариант на мъсълкар-а Camaro ще намери своето място в Европа посредством официални канали. Очаква се този процес да започне от следващата година. Келер не иска да разкрива някакви официални детайли, така че засега не могат да се правят и никакви основни спекулации.

Първоначалните планове за европейско Camaro бяха отхвърлени, тъй като на тази територия марката Chevrolet се свързва по-скоро с нискобюджетни автомобили. Но в САЩ тази марка е институция и се свързва винаги с мощ. Изглежда, че от GM ще изграждат този имидж и в Европа, тъй като марката Chevrolet планират да увеличи моделната си гама двойно до 2012 година.

Един фактор, който засега бави вноса на Camaro към Европа, е търсенето му в САЩ. В момента там има огромни списъци от желаещи, тъй като предлагането на смогва на търсенето. Междувременно вече има 25 000 поръчки за Camaro.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини