Нов спортен автомобил на Mercedes

От McLaren наскоро обявиха, че новите суперавтомобили от серията Mercedes SLR ще бъдат боядисани в оранжев цвят. Един от тези модели е с предно предаване и разви много висока скорост на Фестивала на скоростта в Гудууд, Великобритания. Това е новият суперавтомобил SLR 722S на Mercedes. Мощността на двигателя му е 626 к.с. Бройките му за продажба са ограничени - само 75. Суперавтомобилът развива скорост от около 322 км/ч.

За първи път в оранжев цвят е бил боядисан спортният модел M6A Can-Am през 1967 година.

Цветът е използван и за създаването на екстериора на модификацията на McLaren F1, носеща означението LM. Автомобилът е управляван от Люис Хамилтън. Ръководителят на тима на McLaren, Рон Денис, е обещал да го подари на младия британец, ако някога спечели титла от Формула 1 с помощта на екипа на McLaren.В резултат от постигнатите победи в момента Люис Хамилтън кара оранжевия спортен автомобил McLaren F1 LM.

Уникаленият вид на последния SLR се допълва и от боядисването на купето в цвят Sienna Pearl, а интериорът е с кожа Tobacco Brown. Автомобилът ще има комлект от предпазни колани в ярко оранжев цвят. Джантите му са големи, а гумите са висококачествени и поради това изглеждат много скъпи

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини