Крумовградчанин се оказа заразен с COVID 19, изследвал се в частна лаборатория в Кърджали/обновена/

Крумовградчанин се оказа заразен с COVID 19след като вчера се изследва в частна лаборатория в Кърджали. Вирусоносителят е на 59 години. . Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на дирекция „Надзор на заразните болести” д-р Таня Беловска. Тя поясни,че крумовградчанинът е отишъл да се изследва ,вероятно по собствено желание. Той е тестван в пункта на лаборатория „Рамус” в Кърджали и резултатът веднага е подаден към здравното министерство.

  По-късно д-р Беловска и служителите на РЗИ се свързаха с новия носител на вируса от областта.Той е споделил,че преди седмица на гости в дома му в Крумовград е била негова братовчедка ,живееща в София. След завръщането си в столицата тя е дала положителен тест за коронавирус. Крумовградчанинът веднага се е изследвал за COVID 19. След като пробата се е оказала положителна той е оказал пълно съдействие на здравните власти. Служители на РЗИ са посетили дома му и са дали необходимите предписания  на вирусоносителят и на близките му.

 Д-р Беловска увери, че още в утре съпругата, дъщерята и приятелят й, с които заразеният живее в един дом ще бъдат изследвани с PCR-тестове. Добрата новина е,че всички те нямат симптоми на COVID 19. Крумовградчанинът е оставен на домашно лечение.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини