Новият фиш на КАТ генерира корупция. Преглед на печата

„Лекарства за гърло и температура с 60% по-скъпи в коронакризата“, пише в заглавие на първата си страница „24 часа“. Проверка на всекидневника в регистъра на медикаментите е показала, че 83 лекарства, които се продават без рецепта в аптеките, са поскъпнали от началото на епидемията от Covid-19. 

Масово са вдигнати цените на медикаменти, използвани при настинка и грип като таблетки срещу температура, сиропи и хапчета за гърло, капки за нос. Увеличението на някои е достигнало до 60 на сто. Най-големият скок - със 140%, обаче е за успокоителни като валериана, отчита „24 часа“.

„43% от родителите признават, че децата им не спортуват“. Това съобщава „Монитор“ като се позовава на данни от проучване по поръчка на Министерството на младежта и спорта. 43 на сто от децата между 5 и 13 години не спортуват, а като причина за това родителите им изтъкват, че хлапетата им са малки. Според изводите 57% от децата до 13 години спортуват, като момчетата са по-активни от момичетата. Футболът е най-практикуваният спорт в тази възрастова група. На второ място е колоезденето, а на трето плуването, допълва „Монитор“.

В заглавие на водещата си публикация вестник „Дума“ пише: „РУМЕН РАДЕВ: Прокуратурата играе за Борисов“. Президентът сравни прокуратурата с политически играч, който подпомага кризисния пиар на премиера, дава тон за погазване на закона и действа с прийомите на жълтите медии.

„В България дали някой е виновен решава съдът, но в последно време твърденията на държавното обвинение се огласяват като присъда. Ясно е кой има интерес от отвличане на вниманието от записа с гласа на премиера и снимките от спалнята му“, цитира държавният глава в публикацията си вестник „Дума“.

„Новият фиш на КАТ генерира корупция“, информира „Труд“. Вестникът пояснява, че Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество е отхвърлила основни текстове, предложени за промяна в Закона за движение по пътищата. Според юристи бъдещите норми съсредоточават множество правомощия в един орган - полицейският патрул на КАТ. Това генерира корупция, както от страна на наказващия орган - служител на МВР, така и от наказвания водач.

Промените в Закона, пуснат за обществено обсъждане, опростява процедурата  като предвижда пътният полицай да съставя само един Фиш за установяване на административно нарушение и налагане на административно наказание, да взема книжката и да отнема точки, припомня в публикацията си „24 часа“.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ку
    Кура Лупа
    7 -2
    08:12, 25 юни 2020
    а ГЕРБ/ДПС
    генерират шкафчета със злато , евра и светлина :))
    ....
    Хей Тулупи ,
    гули гули гули
    • Лу
      Лупа Кура
      2 -3
      10:53, 25 юни 2020
      Лупа лупа в твойта задна дупка!
Последни новини