6 °C

От Кърджали до Щутгарт и обратно с Фатма Мурадова


В рамките на програмата „Мултикилтурният град’2020” на 26 юни (петък) в родния град се завръща със своя проект Фатма Мурадова, родена през 1984 г. в Кърджали.От 2007 г. тя учи, живее и работи в Германия. Фатма е дизайнерка и автор на книгата „Шепот в главата– мемографии на една луцидна дневнамечта” (немско издание). В момента работи в отдела за специални проекти на MarketingKauflandDeutschland.

Изложбата „От Кърджали до Щутгарт и обратно с Фатма Мурадова” в Арт галерияКръгпредставя 40 нейни оригинални графични разработки на човешки състояния и пориви, включени в тази книга-изследване на глобалната биография на съвременния човек – метод, познат в европейските визулни изкуства като Мемография, но все още непопулярен у нас. Мемографиите представят чрез визуални решения личността на човека, неговата етика, етнос и ценности по начин, който е невъзможно да се опише като текст в биографията.

Фатма евъзпитаничка на школата по изобразително изкуство на семейство Кочевив Центъра за работа с деца в Кърджали.Ученичка е нахудожника Георги Кочев, който сега живее в САЩ и работи по дизайнерски проекти за утвърдени американски компании във Вашингтон. От 1 до 7 клас момичето учи в СОУ „Вл. Димитров – Майстора”, средно образование завършва в Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов” в Казанлък, специалност „Изящни изкуства”. До 2012 г. следва графичен дизайн в Университета в Хановер, Германия, като по време на следването си прави 2 самостоятелни изложби с илюстрации в кметството на Хановер /2009, 2011/. Докато следвае стажантка към екипанаХудожествения музей в Хановер, Германия, след което започва да работи при тях. Художествената галерия в Хановер е основана през 1916 г. с цел да популяризира изкуствата. Неин основател е художникът с международно признание Вилхелм фон Дебшиц. Галерията процъфтява под управлението на художниците Александър Дорнер и Джъстус Биер, пионери в модерното изкуство на Германия.

От 2009 до 2019 г. Фатмае фотограф за Amazon в Германия, световна фирма за филми, книги и мода, а от 2013 г. до днес работи като графичен дизайнер в отдела за специални проектина централния офис на MarketingKauflandDeutschlandвЩутгарт, Германия.

Изложбата „От Кърджали до Щутгарт и обратно с Фатма Мурадова” ще бъде отворена за посещения от 10:00 ч. в петък, 26 юни, до 11 юли, събота вкл.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021

Случаен виц

Последни новини