Именуват улица в централната част на Кърджали на поета Давид Овадия

 Улица в централната част на града с осови точки от 57 през 56 -55 ,54,53, 52 до 56 , находяща се в кв. 245 по  Плана на град Кърджали да бъде именувана с името “Давид Овадия”.Такова предложение внесе в деловодството на Общинския съвет кметът на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис.

 Градоначалникът се позовава на обстоятелството,че в Община Кърджали е постъпило предложение от Н. И. относно именуване на улица в парцел  № 4099.106.499 с осови точки от  57 през 56 -55 ,54,53, 52 до 56 .

  Необходимостта от именуване на улицата е наложително във връзка с получаване на административни адреси, което от своя страна е свързано с набавянето на всички необходими документи за легализирането на новопостроените жилищни сгради в района.

   Кметът също така уведомява Общинския съвет,че е постъпило предложение от Фондация „Арт движение КРЪГ”-гр.Кърджали/с.Дъждовница за именуване на улица в града на името на  поета Давид Овадия, който е почетен гражданин на Кърджали.

  Предложението на фондацията е подкрепено от подписка на директори на културни институти,председатели на журналистически дружества,на сдружения на творци от Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини