Съдът разреши регистрация на партията на Слави Трифонов

Софийски градски съд постанови вписване на партия „Има такъв народ“ в публичния регистър на политическите партии, съобщиха от съда.

Съдебният състав, с председател съдия Цветанка Бенина, прие, че са изпълнени всички законови изисквания, молбата за регистрация е основателна и процесуално допустима.

Символът на партията също не противоречи на нормата на закона. Решинието подлежи на обжалване или протест в 7-дневен срок от узнаването му пред Върховния касационен съд и трябва да бъде вписано в публичния регистър на политическите партии в 7-дневен срок от влизането му в сила.

В мотивите си за регистрация на партията съдът заявява, че са спазени всички изисквания. По делото са представени в оригинал: протокол на Инициативния комитет за учредяване на ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ от 27 януари; учредителна декларация, съдържаща основните принципи и цели на политическата партия; декларации по чл. 11 ЗПП, подписани от учредителите след приемане на учредителната декларация; протокол на Мандатната комисия от 16 февруари протокол на Учредителното събрание от 16 февруари; списък на членовете на ръководните и контролните органи на партията с посочени три имена и ЕГН на съответно избраните членове; списък на 808 членове - учредители, присъствали на

Учредителното събрание от 16 февруари с посочени в него три имена, ЕГН, постоянен адрес и подпис на всеки от тях; Устав на партията, приет на Учредителното събрание от 16 февруари, както и проект на същия; списък, съдържащ трите имена, ЕГН, постоянен адрес и подписи на 3058 членове, както и подписани от тях декларации по чл. 11 ЗПП; нотариално заверени образци от подписите на членовете на изпълнителния съвет на ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“; нотариално заверена декларация от представляващия и председател на партията - Станислав Тодоров Трифонов, удостоверяваща автентичността на документите; Удостоверение за уникалност на името, издадено от Софийски градски съд; графично изображение на символа на ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“.

Така мотивиран, съдът постановява вписване в публичния регистър на политическите партии при Софийски градски съд политическа партия с наименование „ИМА ТАКЪВ НАРОД“, със седалище и адрес на управление: гр. София, ул. Одрин № 70, ет. 7, ап. 18.

Постановява вписване на Устава на партията, който е приет на учредително събрание от 16 февруари и който следва да се счита неразделна част от решението на съда по регистрацията на партията.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    ИС
    И ся
    1 0
    21:27, 22 юни 2020
    И сега какво ще правиме. На 7/8 ли ще е караме. Разбраха се!
  • 2
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 -1
    21:46, 22 юни 2020
    Казах, да не се занимаваш с политика и да се спасяваш от ке нефа. Тия са осъдени на см ърт. Теб и василчо боже-ков, съм освободил, но ако настояваш да идеш с тях. :)
  • 3
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    21:50, 22 юни 2020
    Е тука е обяснено: https://www.flagman.bg/article/185245 аз ще добавя. И при мен идва един лай нар 2004г. Да му "отворя" партията си - "нова сила", да вкарали техни хора :)
  • 4
    Бо
    Бойчин
    2 0
    10:18, 23 юни 2020
    Виждам съдбата на псевдо партията на учиндолеца – тя ще събере недоволни отломки от други партии и ще влезе в НС. Новият Бареков ще разбърка картите на системните играчи, но няма да промени играта. Впоследствие Славчо ще се „напъне“ да стане евродепутат на евроизборите. Не е като да не сме го гледали тоя филм. За народонаселението Слави ще остане като пастрока на чалгата, като образец на богато парвеню, парадиращо с ниво на живот, конвои джипове с охранители, плеймейтки, арогантно поведение. Хората не обичат такива, но ще им трябва време да разберат, че е фалшив герой.
Последни новини