Нова технология позволява на стопаните да създават дигитални аватари на кучетата си (видео)

Британски изследователи са разработили технология за улавяне на движението, която позволява кучета да бъдат дигитализирани, като за целта не е необходим специален костюм и се използва само една камера, съобщи "Сайънс дейли".

Обикновено дигитализирането на куче е същото като на човек - налага използването на осеян с маркери костюм и многобройни камери. Компютърни специалисти от университета на Бат обаче са намерили начин да опростят процеса. Разработката им може да намери редица приложения - от развлекателния бизнес до ветеринарните грижи.

Екипът започва работата си, придържайки се към стандартния процес - костюм и многобройни камери. След като обучава компютърен модел на походката и стойката на 14 породи кучета, целият допълнителен хардуер става излишен. Единична RGBD камера, която записва и отдалечеността на обектите, се оказва достатъчна, за улови и прогнозира движенията на кучето, и да ги пресъздаде виртуално.

"В развлекателната индустрия изследването ни може да помогне за по-автентично пресъздаване на движенията на виртуални животни във филми и видеоигри. Собствениците на кучета също могат да използват технологията, за да създават цифрови аватари на питомците си на компютрите, което е доста забавно", казва Шиниъд Киърни от изследователския екип.

Като се оставят настрана игрите и забавленията, новата технология може да се окаже ценно средство за ветеринарите, които проследяват здравословното състояние на кучетата

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини