Божков твърди, че е изтеглил 67 млн. лева в брой за Борисов и Горанов

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков публикува във фейсбук извлечения от банковата си сметка, които показват "изтеглените над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци)".

"Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години", пояснява Божков.

Той допълва, че втора седмица прокуратурата бездейства след подадения от него сигнал.

"Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства. Въпреки публичните доказателства и признания Гешев продължава да демонстрира неделимостта и зависимостта си от управляващата хунта. Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването. Бъдете смели", пише Божков.

Преди няколко дни Божков излезе с призив към своите последователи във фейсбук "да се надигнем и да сменим" политиците, които "само грабят". Така той лансира политическия проект "Българско Лято".

Божков посочва, че през 2014 година се е поддал на рекет и изнудване от "управляващата хунта", за да запази бизнеса си. Когато казал "не", бил обявен за престъпник.

Прокуратурата повдигна срещу Божков 18 обвинения. Той обаче твърди, че за три години е дал на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов 60 млн. лева подкупи, за да върви хазартният му бизнес. Сега сумата нарастна до 67 милиона лева.

Бизнесменът казва, че може да докаже подкупите, но до момента не е сторил това, защото прокуратурата не го е потърсила. Той обяви, че ще ангажира със случая и европейските институции.

В края на миналата седмица ръководителят на държавното обвинение заяви пред Канал 3, че ДАНС не са били информирани от банката на Божков ("Уникредит Булбанк"-бел.ред.) за изтеглени големи суми, каквото задължение са имали по закон и сега ДАНС проверява движението на средства по банковите сметки на обвиняемия. Бившият шеф на банката Левон Хампарцумян обаче каза в неделя пред БНТ, че докладите за транзакции над 30 000 лева се генерират автоматично и няма как теглените от Божков суми да не излязат наяве. Той обаче напомни, че не е работа на банката, а на други органи, да следят къде са отишли парите.

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Кр
    Кракен
    13 -10
    21:42, 17 юни 2020
    И аз искам да изтегля малко пари за Борисов и Горанов
  • 2
    На
    Наблюдател
    9 -14
    16:18, 18 юни 2020
    Аз дали съм теглил и дали съм давал - не помня! Гл... Виж коментара
    • От
      Отговор
      11 -8
      23:33, 18 юни 2020
      Уникално прост си ти и този над твоето писание и онзи за когото се теглят сумите.
      И още една подробност, която вече всички подчертават , че е и много , много нагъл !
    • Зз
      зз
      2 -11
      13:17, 19 юни 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 3
    Го
    Голямата мишка
    6 -7
    14:33, 19 юни 2020
    Голямата мишка с череп въздишка!
    Ама как ти го нахлузи Валерката без презерватив 😀
  • 4
    Ал
    Ало редакторите?
    4 -1
    20:45, 19 юни 2020
    Нещо за човека с имунитет( за търговия с влияние) с кореспонденция по ,,Telegram" да напишете! Или червеното знаме ви събра а?
    • Уф
      уф
      1 -4
      11:33, 20 юни 2020
      Бай Х.у.я не е ли от червеното знаме. .Т.ъ.п.и.р
    • До
      До ,,уф"
      1 0
      16:34, 20 юни 2020
      Искал си да се кръстиш пуф , но се е получило дрис-дрис😃
Последни новини