20 °C

Три момичета от "Славейков" на първите три места в национален литературен конкурс


Кристина Йовчева от 11в клас, Ели Мечтанова и Елица Христова от 11б клас на СУ "Петко Рачов Славейков" са класирани съответно на първо, второ и трето място в Десетото издание на Националния проект на Ротари и Зонта "Народните будители и Аз". Официалното награждаване се проведе на 16 юни по обяд на Римския стадион в Пловдив /площад "Джумая". Наградите връчи кметът на град Пловдив Здравко Димитров в присъствието на доц. Кирчо Атанасов - автор и ръководител на Националния проект. Самият конкурс за стихотворение, есе, разказ, мултимедийна презентация, рисунка и рецитация се провежда за десети пореден път под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.
Кърджалийските момичета участват в раздела за есе със своите мисли и чувства за будителите и родината. Есето на Кристина, класирана на първо място, е със заглавие "Стресни се, племе закъсняло...", на Ели - "Де е българското", а на Елица - "Де е България". Преподавател по български език и литература и на трите ученички е Гергана Пърличева.
Веднага след награждаването талантливите славейковки получават похвали и признание от журито на конкурса и най-вече от президента на Ротари клуб , както и от ръководителя на проекта доц. Кирчо Атанасов - бивш учител на Милко Багдасаров, зам. министър на образованието и голям приятел на училище "Славейков". Наградените момичета веднага отиват при директора си заедно с призовете си и поздравите, които му носят. "И какво стана сега, "Славейков" превзе и Пловдив", емоционално реагира на новината Багдасаров. Той получава и благодарствено писмо от организаторите на националния конкурс за учениците и преподавателите, които училището има и подготвя. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  От
  отвратен
  1 0
  12:11, 18 юни 2020
  пак най отпред и пак най ухилен - б а д а с а р о в. няма насищане за показност
 • 2
  Ст
  Страхил
  1 0
  23:22, 18 юни 2020
  Няма равен по себелюбие! Самозабравен индивидуалист! Вреден за Кърджали! Образец на лицемерие и нечистоплътност!
 • 3
  Ля
  Лято
  1 0
  23:41, 18 юни 2020
  Този директор не спазва законите, Гроздан Колев си затваря очите! Областния управител защо не се намесва? Знаем, че Багдасара е по машинациите, интригите, лъжите и клеветите. Докога ще го търпят директор менте, женкар идеградиран тип?

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини