Къмпингуващи се оплакват от полицейски произвол на плаж "Корал"

Къмпингуващи се оплакват от полицейски произвол на плаж "Корал", съобщава bTV.

Те твърдят, че униформени са обискирали палатките им, превишавайки правата си.

От полицията обясниха, че са действали след сигнал от охранителите на плажа за "хора, които неправомерно са влезли в имота и има вероятност да са употребили наркотици". Те увериха, че вътрешната проверка, която са извършили по случая, сочи, че полицаите не са превишили правомощията си.

Не на това мнение обаче е собственикът на една от обискираните палатки - Любомир Авджийски. По негови думи униформените са започнали обиска, без да му обяснят с каква цел. Той обясни, че е юрист и като такъв знае, че по закон полицаите трябва да имат данни за престъпление. Мъжът отрече да употребява наркотици.

Според него кметът на Царево иска незаконно да изгони хората, които къмпингуват на плажа. Това са неподвижни дюни, няма действаща забрана тук да няма палатки, подчерта Авджийски.

От своя страна, от Община Царево обясниха, че имат действаща наредба за опазване на обществения ред, която включва и реда за поставяне на палатки и каравани. Според документа палатка или каравана може да бъде поставена само с разрешение от главния архитект или нотариално заверена декларация от собственика на имота.

"Когато несправедливостта стане закон, тогава съпротивата е дълг. Това са закони, които са написани под натиск и при които по никакъв начин не е зачетено общественото мнение. Нямаме никаква държавност и законност. Държавните институции се ползват за частен интерес, независимо дали става дума за полиция или ДНСК", коментира случая Васил Гюров.

От Министерството на туризма отричат да са разпореждали проверки за палатки и каравани.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини