Кърджали почете своя герой кап.Георги Георгиев

Изображение 1 от 4

    Днес Кърджали почете своя герой кап. Георги Георгиев. Точно в 12,12 ч.пред Военния клуб в града бе открита паметна плоча, посветена на 90-т годишнината от рождението на капитана обиколил сам света на своята яхта „Кор –Кароли”. Във Военния клуб,строен през 1870 г.,се е помещавала здравна служба, в която точно  в 12,12 ч. се е родил героят на Кърджали.

     За да почетат паметта на капитана днес дойде кметът на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис, зам.-кметът Веселина Тихомирова, общественици. Първоначално те положиха цветя пред паметника на кап.Георги Георгиев в Градската градина. След това се събраха за обща снимка и пред паметната плоча.

    Рождението на капитана се чества днес по едно и също време в Кърджали и Варна. Днес в Столицата на Източните Родопи се открива и изложба посветена на околосветското плаване на „Кор-Кароли”. Ще бъде именувана и улица на името на кап.Георги Георгиев.

     Честването е отворено за всички кърджалийци. Няма слова, има само чувства на признателност, това сподели организаторката на честването Радост Николаева, председател на Арт движение „Кръг”.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини