Осем нашенци нарушили карантината,седем от тях чакали пред Паспортна в Кърджали

Осем граждани са били установени вчера да нарушават задължителна картина, която им е била предписана от здравните власти. Седем от тях са потърсили услуги в сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали. Всички са били в срок на 14-дневна изолация, която не са спазили. Полицейски служители от РУ-Ардино не са установили на посочен адрес 40-годишен карантиниран. По случаите са образувани досъдебни производства по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс за нарушаване на противоепидемични мерки. Отново напомняме на гражданите да спазват карантината, защото Наказателният кодекс предвижда за нарушителите лишаване от свобода до 5 години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

. Автоморга в кърджалийско село е била проверена в хода на съвместна операция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и на РИОСВ. Съставен е констативен протокол от служители на инспекцията.

Пожари и аварийни дейности. Неизправна туристическа газова бутилка се запалила на балкона на жилище в областния град вчера около 9,30 часа. Няма пострадали и материални щети. Екип на пожарната служба в Кърджали обработил произшествието.

Двама пожарникари отстранили паднало дърво на пътното платно на ул.“Осми март“ в областния град след подаден сигнал тази нощ около 3 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини