15 °C

Назми Мюмюн: Корнелия Нинова ще бъде преизбрана за Председател на НС на БСП!

Защо подкрепям кандидатурата и отново за Председател на НС на БСП?

БСП е идейна партия от създаването и през 1891 г. на Бузлуджа. Тя не може  без идейните дискусии за настоящето и бъдещето на партията и България, заложени още на историческото и основополагане начело с дядо Димитър Благоев на Бузлуджа. Дискусиите винаги са били част от живота на партията, дори и във времената на наложения от бившия СССР-КПСС сталиниски тип на управление и на БКП, и на страната като цяло. Дори и тогава в партията се намериха хора, които да отстояват своите виждания и позиции, въпреки че платиха скъпо за това.

 В този смисъл, от четири години, Корнелия Нинова е на кормилото на 129-годишната социалистическа партия. При това избрана като първата жена - председател на партията. Жена като жена – мъжко момиче с естественно обаяние, чар и харизма на лидер на партия при тези размирни години и обстоятелства. Благодарение на нейния партийно-политически усет и компетентност БСП подобри социално-качествения състав на партията. Партията се освежи с млада социалистическа кръв. Под нейно ръководство броят на депутатите от 39 стана 80, избран бе с около 2 милиона гласове президент, от 4-ма евродепутатите станаха 5, в четири областни града имаме кметове при  нула  преди, от 34 кметове на общини - сега са 69, създаде се и се пусна в експлоатация телевизия БСТВ, всеки един от нас свободно отразява своето мнение, няма наказании.  Безспорни факти! Даде достоен отпор и се бори активно и резултатно срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. Много резултатно бранеше българското, родно производство. Смело посочи наличието на паралелна държава и разобличи тази паразитна структура от олигарси и политици, които буквално изсмукват живота на българското общество. Жена борбена и последователна, доказала, че води успешни битки. За да отговори и да обедини широкия спектър от лявоориентирани  хора, тя трябваше да направи компромиси, да пусне глътка въздух на социалпатриотичното, социалконсервативното и социалекологичното отклонение, ясно осъзнавайки и неотстъпвайки на нашето голямо социалистическо виждане за бъдещото развитие на България като страна на социалната справедливост, на активно гражданско общество, на равни възможности и просперитет. Не е лесно да заявиш и да отстояваш позицията си на непремирима опозиция при наложения модел от управляващата вече 12 години ГЕРБ, успяла да концентрира в себе си огромно влияние, финансови ресурси и успяла да подчини медии и държавни институции.

  За мен основната заслуга на Корнелия Нинова е опитът й да разбие номенклатурния модел на живот и управление на БСП. Модел, който прогони през последните три десетилетия стотици хиляди  хора от левите идеи и идеали. Модел, който гарантира успех на покорния, на удобния, на сервилния, а не на родения за битки. Модел, който напълни партията с чиновници и я лиши от лидери.

  Корнелия също можеше да се скрие зад този административен подход. Но вместо това тя предлага откритата битка на прекият избор. Битка, която не само ще върне живота в БСП, но и ще гарантира демократичните устои на цялата ни страна. А това, от което най-много се бои Бойко Борисов и неговата партия е демокрацията в България.

  Може би и за това са толкова силни атаките на вътрешната опозиция срещу Корнелия Нинова. Защото, ако бъде спряна промяната в БСП, ще бъде спрян и процеса на дебойковизация на България.

 От това съм притеснен - какво се крие зад «опозицията» в БСП. Ако в предстоящата надпревара,  видим сблъсък на идеи, това само ще е от полза. Защото, БСП е партия на идеите. Дали, обаче, зад прекият избор е видим опит да бъде унищожена БСП? – Не смятам. Всеки партиен член има правото да избере кой да води БСП през следващите години. Аз вече съм направил своя избор – Корнелия.

Тя беше твърдо убедена, че ние сме социалистическа партия, партия защитаваща труда, бедните, малоимотните, занаятчиите, дребните търговци, хората на интелектуалния труд – наука, образование, здравни работници. Има правилно виждане към малцинствата, за единението на българската нация. Давала е ифтар/ благотворителна вечеря/ в кърджалийското село Богатино, поздрави мюсюлманите с настъпването на свещения месец Рамазан. В парламента достойно отстояваше интересите им. Отдавна повдигна въпроса за намаляване на ДДС на лекарствата, храните, книгите и др.  Даваше достоен отговор на опитите  да бъде върната в миналато партията или да се превърне в присъдружна на ГЕРБ политическа патерица. Не се боеше да се противопостави на езика на омразата и противопоставянето, на езика на миналото, на блоковото мислене и Студената война. Не слезе на нивото на хайлайфа и на богаташко – пловдивското говорене, за манипулация и интриги. Принципна и последователна, с визия за БСП и България! Неслучайно, на конференцията ни в Кърджали, заявих, че искам жената Корнелия Нинова да бъде нашата българска, лява, лейди Маргарет Тачър. Стремя се да се ръководя от нейното «Народе, изправи се! Бъдете свободни хора!»

Вярвам и много, навярно ще има и други кандидати. Да са живи и здрави, те са наши социалистически братя, има време и за тях. Ще ги подкрепя със сърце и душа да бъдат председател и заместник-председател на парламента, министри, шефове на агенции, но партията има нужда от водача Корнелия Нинова! Смятам, че каквото и да направят фараоните, дворяните, бароните, Ние ще я изберем! Нас ни обединява Бузлуджа, Нас ни обединява България!

НАЗМИ МЮМЮН – бивш член на НС на БСП

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
06 мар 2021
Последни новини