17 °C

Назми Мюмюн: Корнелия Нинова ще бъде преизбрана за Председател на НС на БСП!

Защо подкрепям кандидатурата и отново за Председател на НС на БСП?

БСП е идейна партия от създаването и през 1891 г. на Бузлуджа. Тя не може  без идейните дискусии за настоящето и бъдещето на партията и България, заложени още на историческото и основополагане начело с дядо Димитър Благоев на Бузлуджа. Дискусиите винаги са били част от живота на партията, дори и във времената на наложения от бившия СССР-КПСС сталиниски тип на управление и на БКП, и на страната като цяло. Дори и тогава в партията се намериха хора, които да отстояват своите виждания и позиции, въпреки че платиха скъпо за това.

 В този смисъл, от четири години, Корнелия Нинова е на кормилото на 129-годишната социалистическа партия. При това избрана като първата жена - председател на партията. Жена като жена – мъжко момиче с естественно обаяние, чар и харизма на лидер на партия при тези размирни години и обстоятелства. Благодарение на нейния партийно-политически усет и компетентност БСП подобри социално-качествения състав на партията. Партията се освежи с млада социалистическа кръв. Под нейно ръководство броят на депутатите от 39 стана 80, избран бе с около 2 милиона гласове президент, от 4-ма евродепутатите станаха 5, в четири областни града имаме кметове при  нула  преди, от 34 кметове на общини - сега са 69, създаде се и се пусна в експлоатация телевизия БСТВ, всеки един от нас свободно отразява своето мнение, няма наказании.  Безспорни факти! Даде достоен отпор и се бори активно и резултатно срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. Много резултатно бранеше българското, родно производство. Смело посочи наличието на паралелна държава и разобличи тази паразитна структура от олигарси и политици, които буквално изсмукват живота на българското общество. Жена борбена и последователна, доказала, че води успешни битки. За да отговори и да обедини широкия спектър от лявоориентирани  хора, тя трябваше да направи компромиси, да пусне глътка въздух на социалпатриотичното, социалконсервативното и социалекологичното отклонение, ясно осъзнавайки и неотстъпвайки на нашето голямо социалистическо виждане за бъдещото развитие на България като страна на социалната справедливост, на активно гражданско общество, на равни възможности и просперитет. Не е лесно да заявиш и да отстояваш позицията си на непремирима опозиция при наложения модел от управляващата вече 12 години ГЕРБ, успяла да концентрира в себе си огромно влияние, финансови ресурси и успяла да подчини медии и държавни институции.

  За мен основната заслуга на Корнелия Нинова е опитът й да разбие номенклатурния модел на живот и управление на БСП. Модел, който прогони през последните три десетилетия стотици хиляди  хора от левите идеи и идеали. Модел, който гарантира успех на покорния, на удобния, на сервилния, а не на родения за битки. Модел, който напълни партията с чиновници и я лиши от лидери.

  Корнелия също можеше да се скрие зад този административен подход. Но вместо това тя предлага откритата битка на прекият избор. Битка, която не само ще върне живота в БСП, но и ще гарантира демократичните устои на цялата ни страна. А това, от което най-много се бои Бойко Борисов и неговата партия е демокрацията в България.

  Може би и за това са толкова силни атаките на вътрешната опозиция срещу Корнелия Нинова. Защото, ако бъде спряна промяната в БСП, ще бъде спрян и процеса на дебойковизация на България.

 От това съм притеснен - какво се крие зад «опозицията» в БСП. Ако в предстоящата надпревара,  видим сблъсък на идеи, това само ще е от полза. Защото, БСП е партия на идеите. Дали, обаче, зад прекият избор е видим опит да бъде унищожена БСП? – Не смятам. Всеки партиен член има правото да избере кой да води БСП през следващите години. Аз вече съм направил своя избор – Корнелия.

Тя беше твърдо убедена, че ние сме социалистическа партия, партия защитаваща труда, бедните, малоимотните, занаятчиите, дребните търговци, хората на интелектуалния труд – наука, образование, здравни работници. Има правилно виждане към малцинствата, за единението на българската нация. Давала е ифтар/ благотворителна вечеря/ в кърджалийското село Богатино, поздрави мюсюлманите с настъпването на свещения месец Рамазан. В парламента достойно отстояваше интересите им. Отдавна повдигна въпроса за намаляване на ДДС на лекарствата, храните, книгите и др.  Даваше достоен отговор на опитите  да бъде върната в миналато партията или да се превърне в присъдружна на ГЕРБ политическа патерица. Не се боеше да се противопостави на езика на омразата и противопоставянето, на езика на миналото, на блоковото мислене и Студената война. Не слезе на нивото на хайлайфа и на богаташко – пловдивското говорене, за манипулация и интриги. Принципна и последователна, с визия за БСП и България! Неслучайно, на конференцията ни в Кърджали, заявих, че искам жената Корнелия Нинова да бъде нашата българска, лява, лейди Маргарет Тачър. Стремя се да се ръководя от нейното «Народе, изправи се! Бъдете свободни хора!»

Вярвам и много, навярно ще има и други кандидати. Да са живи и здрави, те са наши социалистически братя, има време и за тях. Ще ги подкрепя със сърце и душа да бъдат председател и заместник-председател на парламента, министри, шефове на агенции, но партията има нужда от водача Корнелия Нинова! Смятам, че каквото и да направят фараоните, дворяните, бароните, Ние ще я изберем! Нас ни обединява Бузлуджа, Нас ни обединява България!

НАЗМИ МЮМЮН – бивш член на НС на БСП

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини