Ясни са победителите в конкурса за рисунка "Очаквам те, лято!"

    Днес в Центъра за обществена подкрепа в Първомай се проведе избор на победителите в конкурса за детска рисунка . Темата на конкурса беше: "Очаквам те, лято!". Деца от цялата страна се включиха с красиви творби, изобразяващи емоциите и надеждите им във връзка с наближаващия летен сезон.

    Журито, в състав Десислава Миткова - педагог ЦОП, Таня Налбантова - директор АСП в община Първомай и Тоска Запрянова - художник беше затруднено да избере най-добрите между над 150 много красиви рисунки. Участниците са на възраст от 6 до 18 години, от България и български училища извън страната. 

    След дълго обсъждане беше определено: първо място печели 11-годишната Вяра Стоянова от град Попово. Второ място грабна Мария Николова- на 17 години от град Ихтиман, а на трето място се нареди 9-годишната Мария Йоргова от град Бургас.

    От рисунките става ясно, че много от децата през лятото очакват своите срещи с морето, затова синият цвят е преобладаващ в картините им – море, небе, реки и някои синеещи се върхове. Други деца очакват с нетърпение да отидат на село. А на много от картините има нарисувани пъстри дъги, сладоледи и плодове. .

    Екипът на ЦОП Първомай честити на победителите и празника на всички малки и големи деца, като им пожелава здраве, щастие и много усмивки.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини