Кметът на Димитровград забрани брането на липов цвят в общината

Кметска заповед забрани официално брането на липов цвят в Димитровград.

От Общинската администрация разпространиха подписаната от кмета на общината Иво Димов разпоредба по наредбата за опазване на зелените площи и декоративната растителност. Според заповедта не може да се бере липа нито от булевардните дървета в града, нито от тези в парковете. Забраната важи за липите в крайпътните артерии и тези в селата. Забранено е и рязането, чупенето, кастренето, деформирането на клоните и увреждането на липовите дървета на територията на цялата община.

Ще бъдат наказвани и тези, които метат липовия цвят по улиците с цел продажбата му.

Нарушителите ще бъдат санкционирани по реда на Наредба №2 за опазване на обществения ред и Наредба №5 за ЧУДООС в Димитровград.

За спазването на наредбата ще следят освен общинска полиция и служителите от „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана“, и управлението на МВР.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Аб
    Абе
    10 -2
    19:10, 28 май 2020
    Абе бате, за чай може ли бе? Сичкото чай по дърветата ли ша изгние.
  • 2
    Чу
    Чудно
    8 0
    06:46, 29 май 2020
    Чудно ми е как за опазването на бране на липов цвят са впрегнати и МВР и Община, а кражбите в държавата няма кой да спира, въпреки ,че има МВР, Прокуратура, кнопита, мопита. Ето тава е простащината в държавата. Омаловажават се важните неща за сметка на малките и от там се правят големи проблеми. Липата е вид билка и ще даде и малкото поминък на някои хора. Е може да има тук таме поочупени клони, но разликата няма да е голяма от некомпетентното ви рязане на дърветата.
    • Xx
      Xxx
      6 -1
      11:55, 29 май 2020
      Не знам дали го каза сериозно, но тези които кастрят дърветата в общината са наистина некомпетенти. Сатрапи! То всичко в нашата община е така.
  • 3
    Ло
    локомотива
    6 0
    21:15, 29 май 2020
    Ми много ясно че некадърници ги режат,те са от благоустрояване,и кой им е шеф пълничкия гочев
    • Н-
      Н-к Депо
      5 0
      21:39, 29 май 2020
      Локомотивче , да те коригирам , бъди по точен в определенията си , шефа е тлъстия шопар Гочев.
Последни новини