Никола Чанев:Вече нямаме болни от коронавирус в областта!


На днешното заседание на областния оперативен щаб в Кърджали са отчетени резултатите от взетите вчера проби на служители в социални заведения и на съмнителни за Ковид-19 граждани. Всичките 50 теста са отрицателни. Какви мерки предприема щабът за предстоящите празници – 24 май и Рамазан Байрам, когато има опасност от събиране на много хора на едно място, съобщава областният управител Никола Чанев за БНР – Кърджали.
„Добрата новина е, че към днешна дата в област Кърджали нямаме болни от Ковид-19. Вчера са направени тестове на двамата наши съграждани, които бяха в болница – семействотото, завърнало се от Англия. Техните проби са отрицателни. Предстои да бъдат изписани.Отрицателен е тестът на репозитивираната наша съгражданка от село Рани лист. Там се касе за активиране на вируса, а не за презаразяване.
Вчера в кърджалийската лаборатория са направени 57 проби. Те са на персонала на бившия Дом „Майка и дете“. Всичките са отрицателни. Както и тези на няколко съмнителни пациенти.
Днес има 5 проби на хора, пожелали да се изследват срещу заплащане. Сред тях няма позитивен.
Близо 900 души са карантинираните към днешна дата.
Искам да призова всички наши съграждани по време на предстоящите празници – 24 май и Рамазан Байрам, за високо отговорно поведение„, каза той.
Източник: БНР – Кърджали
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини