160 са под карантина към момента в община Асеновград, заразени няма

Лицата поставени под карантина в община Асеновград към днешна дата са 160, по-голямата част от тях в града. В селата най-голям продължава да е броят им в селата Боянци и Тополово, а в последните дни също в Мулдава и Червен.

Няма регистрирани заразени с коронавирус COVID-19 Асеновград до момента. Случаят с жената от село Нареченски бани се изясни – тя живее в Пловдив и близо половин година не се е връщала на адреса си по лична карта.

През изминалата седмица екипи от здравни инспектори и на служители на РУП са извършили общо 154 проверки на лица за спазване на карантинните ограничения и на 14 обекта с обществено предназначение. Образувана е една преписка за неспазване на карантината. 

За последните дни няколко пациенти от МБАЛ – Асеновград са били пренасочени към пловдивски болници, като засега няма регистрирани положителни резултати за COVID-19. Мъж на 62 г. е бил приет с тежка дихателна и сърдечна недостатъчност. Направен му е PCR тест, резултатът е бил отрицателен. По-късно пациентът е починал. Жена, която се оплакала от болки в кръста и корема, е прегледана от хирурзи и гинеколози. Взета й е проба за изследване чрез PCR тест, който също е отрицателен.

Специализираното COVID-отделение вече е напълно оборудвано, предстои обучение на медици за това как ще се организира и осъществява приемът на заразени пациенти.


 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини