14 °C

БСП с позиция срещу закриването на институцията Обществен посредник в Кърджали

ПОЗИЦИЯ

НА ГРУПАТА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НА БСП В КЪРДЖАЛИ

Групата общински съветници от БСП и ръководството на партията, категорично заявяват, че са против закриване на институцията омбудсман в община Кърджали .

Твърдо отстояваме позицията си, че кърджалийци имат нужда от тази институция, с ясно очертани законови функции, наложила се като един морален мост между обществото и държавните органи. Днес в тези несигурни времена, повече от всякога хората търсят информация, опора, отговори, защита на техните права. Закриването на тази институция ще заглуши техния глас, гласа на гражданското общество. Напомняме на всички политически сили, че днес живеем не в тоталитарно, а в демократично време. Призоваваме, да се спре с теснопартийните решения.

Тази институция е необходима, защото именно омбудсмана е застъпник за правата на хората и неговото присъствие е необходимо във всички нива на управление на държавата. Тази позиция ние защитавахме в предизборната кампания Местни избори – 2019г. Това е и позицията на НС на БСП.

Да, институцията омбудсман може и трябва да придобие друг, надпартиен, независим облик. В нашия град има достатъчно авторитетни и безспорни кандидатури, които могат да доразвият дейността безпристрастно, активно, компетентно в помощ на кърджалийската общественост. Настояваме в най-кратък срок да бъде създадена комисия, която да преразгледа и актуализира Правилника за дейността на омбудсмана, както и нейното финансиране.

БСП Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ат
  Атанас
  0 0
  08:56, 22 май 2020
  Слънчасали!
 • 2
  Ка
  Камен
  1 0
  09:19, 22 май 2020
  Багдасаров пак огладнял, начало на нова машинация, той подкрепя доносниците Старт-Сашка и Сергей, Ясен Устренски. Обществено стана ясно как дъщерята на доносника Сергей от Джебел Е. Устренска попадна в листата на БСП на избираемо място за общински съветник, за сметка на кърджалийци. С уйдурма, с ДПС гласове направи съветник. Така, че той не се ръководи от интересите на избирателите, а гони лични котерийни интереси.
 • 3
  Пе
  Петър
  1 0
  09:26, 22 май 2020
  Повече не може да се вярва на манипулациите и машинациите на багдасара!
 • 4
  До
  Добромир
  1 0
  09:51, 22 май 2020
  Тези не са добре, не участваха в дарителската кампания, МОРАЛНО-НЕ ЛЕГИТИМНИТЕ СЪВЕТНИЦИ, сега акъл дават за омбудсман. Първо да си оправят морала, няма да гласувам повече за тях! багдасарчето и шайката около него не се наядоха! Безсрамници, занимават се с интриги и клевети!
 • 5
  Ал
  Александър
  0 0
  10:16, 22 май 2020
  Тинтири минтири, надпартиен, независим.. кого заблуждавате? Подготвяте почвата за БСП калинка, типаж Каракостова.
 • 6
  Би
  Бисер
  0 0
  10:28, 22 май 2020
  Шут на тези празнодумци! Никъде ги няма в конкретните дела. Консуматори, експлоататори на гласовете на честните избиратели!
 • 7
  Ст
  Стоян
  1 0
  10:58, 22 май 2020
  Важна е позицията на Даниел Делчев, истинския глас на кърджалийци. Добре е да се чуе червения Назми Мюмюн, който постигна забележителен успех, разби схемата на Багдасара. Божидар Стоянов също има соствено мнение за разлика от Кючуков, който е патент на безличието
 • 8
  Ив
  Иван
  1 0
  11:14, 22 май 2020
  Назмито беше на 13 място по Багдасаров, ние кърджалийци го свалихме на трето място!
 • 9
  Ан
  Ангел
  1 0
  11:51, 22 май 2020
  Багдасаров освен доносниците, той е на ти и с национал социалистите тук! Как да му се вярва?

Хороскоп за 03.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
03 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
03 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
03 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
03 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
03 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
03 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
03 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
03 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
03 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
03 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
03 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
03 юни 2020
Последни новини