18 °C

БСП с позиция срещу закриването на институцията Обществен посредник в Кърджали

ПОЗИЦИЯ

НА ГРУПАТА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НА БСП В КЪРДЖАЛИ

Групата общински съветници от БСП и ръководството на партията, категорично заявяват, че са против закриване на институцията омбудсман в община Кърджали .

Твърдо отстояваме позицията си, че кърджалийци имат нужда от тази институция, с ясно очертани законови функции, наложила се като един морален мост между обществото и държавните органи. Днес в тези несигурни времена, повече от всякога хората търсят информация, опора, отговори, защита на техните права. Закриването на тази институция ще заглуши техния глас, гласа на гражданското общество. Напомняме на всички политически сили, че днес живеем не в тоталитарно, а в демократично време. Призоваваме, да се спре с теснопартийните решения.

Тази институция е необходима, защото именно омбудсмана е застъпник за правата на хората и неговото присъствие е необходимо във всички нива на управление на държавата. Тази позиция ние защитавахме в предизборната кампания Местни избори – 2019г. Това е и позицията на НС на БСП.

Да, институцията омбудсман може и трябва да придобие друг, надпартиен, независим облик. В нашия град има достатъчно авторитетни и безспорни кандидатури, които могат да доразвият дейността безпристрастно, активно, компетентно в помощ на кърджалийската общественост. Настояваме в най-кратък срок да бъде създадена комисия, която да преразгледа и актуализира Правилника за дейността на омбудсмана, както и нейното финансиране.

БСП Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ат
  Атанас
  0 0
  08:56, 22 май 2020
  Слънчасали!
 • 2
  Ка
  Камен
  1 0
  09:19, 22 май 2020
  Багдасаров пак огладнял, начало на нова машинация, той подкрепя доносниците Старт-Сашка и Сергей, Ясен Устренски. Обществено стана ясно как дъщерята на доносника Сергей от Джебел Е. Устренска попадна в листата на БСП на избираемо място за общински съветник, за сметка на кърджалийци. С уйдурма, с ДПС гласове направи съветник. Така, че той не се ръководи от интересите на избирателите, а гони лични котерийни интереси.
 • 3
  Пе
  Петър
  1 0
  09:26, 22 май 2020
  Повече не може да се вярва на манипулациите и машинациите на багдасара!
 • 4
  До
  Добромир
  1 0
  09:51, 22 май 2020
  Тези не са добре, не участваха в дарителската кампания, МОРАЛНО-НЕ ЛЕГИТИМНИТЕ СЪВЕТНИЦИ, сега акъл дават за омбудсман. Първо да си оправят морала, няма да гласувам повече за тях! багдасарчето и шайката около него не се наядоха! Безсрамници, занимават се с интриги и клевети!
 • 5
  Ал
  Александър
  0 0
  10:16, 22 май 2020
  Тинтири минтири, надпартиен, независим.. кого заблуждавате? Подготвяте почвата за БСП калинка, типаж Каракостова.
 • 6
  Би
  Бисер
  0 0
  10:28, 22 май 2020
  Шут на тези празнодумци! Никъде ги няма в конкретните дела. Консуматори, експлоататори на гласовете на честните избиратели!
 • 7
  Ст
  Стоян
  1 0
  10:58, 22 май 2020
  Важна е позицията на Даниел Делчев, истинския глас на кърджалийци. Добре е да се чуе червения Назми Мюмюн, който постигна забележителен успех, разби схемата на Багдасара. Божидар Стоянов също има соствено мнение за разлика от Кючуков, който е патент на безличието
 • 8
  Ив
  Иван
  1 0
  11:14, 22 май 2020
  Назмито беше на 13 място по Багдасаров, ние кърджалийци го свалихме на трето място!
 • 9
  Ан
  Ангел
  1 0
  11:51, 22 май 2020
  Багдасаров освен доносниците, той е на ти и с национал социалистите тук! Как да му се вярва?

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини