21 °C

Орех се разцепи в кв. „Байкал”, огромен клон се стовари между две къщи/снимки/

Изображение 1 от 6

  Орех се разцепи вчера по обед в кърджалийския квартал „Байкал” и огромен клон се стовари между две къщи. Цяло чудо е , че няма пострадали, а материалните щети са нанесени само на металната ограда и вратата на дом №3 на ул.”Родопи”. Малко преди инцидента на тротоара е имало паркирана кола. Собствениците на едната от къщите по същото време са били на градинката си. Свидетел на произшествието е бил съсед, който се препичал на  слънце на пейка пред дома си.

   Дина Великова,собственичка на една от къщите, към която заради падналия клон нямаше достъп разказва, че това е втори инцидент за няколко месеца. Преди време клон пак от същото дърво е засегнало едната от къщите и е съборил  керемиди и мазилки. От 2018 г.живеещите на „Родопи”№3 молят община Кърджали да отстрани опасните клони от дървото, което е на тротоара и е общинско. Тя показва писмо от 12 септември 2018 г.,подписано от кмета инж.Хасан Азис , в която се сочи че подкастрянето на дървото ще бъде изпълнено от общинската фирма „Озеленяване ,чистота и благоустройство” в най-кратък срок. Към него е приложено и разрешение №43 от 5 септември 2018 г.,в което се дава зелена улица да бъдат премахнати сухи и опасни дървета.

    Имахме много разговори с ландшафтният архитект на общината Анжела Василева, но мерки не бяха предприети оплаква се Дина Великова. Тя каза, че преди няколко месеца екипи съвместно със служители на Енергото кастрели клони в квартала, но не стигнали до злополучното дърво.

    Живущите на „Родопи”№3 е трябвало да предупредят Енергото да им изключи тока, за да могат нашите работници да окастрят клоните, коментира пред Кърджали бг вести директорът на общинската фирма „Озеленяване ,благоустройство и чистота” Раид Идриз. Той поясни, че за инцидента с падналия клон е бил своевременно уведомен от Анжела Василева. Изпратил на оглед своя служителка.Още тази сутрин екип на фирмата ще отстрани огромния клон, за да имат обитателите свободен достъп до дома си.

  Още вчера  екипи на Енергото и интернет доставчика възстановиха скъсаните от дървото кабели към двете къщи.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  22 сеп 2020
  Последни новини