Орех се разцепи в кв. „Байкал”, огромен клон се стовари между две къщи/снимки/

Изображение 1 от 6

    Орех се разцепи вчера по обед в кърджалийския квартал „Байкал” и огромен клон се стовари между две къщи. Цяло чудо е , че няма пострадали, а материалните щети са нанесени само на металната ограда и вратата на дом №3 на ул.”Родопи”. Малко преди инцидента на тротоара е имало паркирана кола. Собствениците на едната от къщите по същото време са били на градинката си. Свидетел на произшествието е бил съсед, който се препичал на  слънце на пейка пред дома си.

     Дина Великова,собственичка на една от къщите, към която заради падналия клон нямаше достъп разказва, че това е втори инцидент за няколко месеца. Преди време клон пак от същото дърво е засегнало едната от къщите и е съборил  керемиди и мазилки. От 2018 г.живеещите на „Родопи”№3 молят община Кърджали да отстрани опасните клони от дървото, което е на тротоара и е общинско. Тя показва писмо от 12 септември 2018 г.,подписано от кмета инж.Хасан Азис , в която се сочи че подкастрянето на дървото ще бъде изпълнено от общинската фирма „Озеленяване ,чистота и благоустройство” в най-кратък срок. Към него е приложено и разрешение №43 от 5 септември 2018 г.,в което се дава зелена улица да бъдат премахнати сухи и опасни дървета.

      Имахме много разговори с ландшафтният архитект на общината Анжела Василева, но мерки не бяха предприети оплаква се Дина Великова. Тя каза, че преди няколко месеца екипи съвместно със служители на Енергото кастрели клони в квартала, но не стигнали до злополучното дърво.

      Живущите на „Родопи”№3 е трябвало да предупредят Енергото да им изключи тока, за да могат нашите работници да окастрят клоните, коментира пред Кърджали бг вести директорът на общинската фирма „Озеленяване ,благоустройство и чистота” Раид Идриз. Той поясни, че за инцидента с падналия клон е бил своевременно уведомен от Анжела Василева. Изпратил на оглед своя служителка.Още тази сутрин екип на фирмата ще отстрани огромния клон, за да имат обитателите свободен достъп до дома си.

    Още вчера  екипи на Енергото и интернет доставчика възстановиха скъсаните от дървото кабели към двете къщи.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини