БСК настоява за отварянето на магазините в моловете

С писмо до премиера Бойко Борисов и здравният министър Кирил Ананиев Българската стопанска камара настоява за възстановяване на дейността на търговските обекти в моловете. 

От камарата казват, че от днес е налице постепенното премахване на рестриктивните мерки срещу коронавируса и доста бизнеси се завръщат към нормалния си ритъм на работа. 

"Не така, обаче, стоят нещата по отношение на търговските обекти, намиращи се на територията на големите търговски центрове тип МОЛ, където дейността е възстановена частично – работят само банки, застрахователни офиси, аптеки, супермаркети, заведения с открити площи и киносалони", подчертават от БСК. 

Те изразяват готовност за дискутиране на конкретна дата, на която търговските центрове ще могат да възстановят дейността си и всички задължителни мерки за безопасност.

От камарата смятат, че при прецизна организация и спазване на необходимите санитарно-хигиенни изисквания отварянето на търговските обекти на територията на моловете не би довело до усложняване на епидемиологичната обстановка, но затова пък сериозно ще намали негативните последици върху икономиката.

БСК са били сезирани от "Българската ритейл асоциация" (БРА) и "Асоциацията на химическото почистване в България" (АХПБ).

Сектора БРА подсигурява работа на близо 295 000 души, които в момента са без работа. Относно ателиетата за химическо чистене на практика могат да помагат в борбата с разпространението на коронавируса, защото използват съвременна технология за почистване чрез озон.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини