Мъск отваря завода на "Тесла" в Калифорния. "Нека ме арестуват."

"Тесла" възобновява производството си във фабриката в Калифорния. Илон Мъск нарушава наложените ограничения в щата и предизвиква службите. "Ако някой трябва да бъде арестуван, нека да бъда само аз", настоява той.

"Тесла" възобновява производството в основната си фабрика в Калифрония и така нарушава ограниченията, наложени в щата заради пандемията от коронавирус. Изпълнителният директор на автоконцерна Илон Мъск обяви в Туитър, че щял да работи на поточната лента заедно със своите служители. "Ако някой трябва да бъде арестуван, нека да бъда само аз".

"Иначе напускаме Калифорния"

Фримонт в окръг Аламида, където се намира заводът на "Тесла", все още е под карантина. Поради тази причина преди броени дни "Тесла" заведе дело срещу местните власти и заплаши, че ще премести производството например в Невада или Тексас. 

Още преди Илон Мъск да обяви решението си в Туитър, губернаторът на щата Калифорния Гейвин Нюсъм каза, че следващата седмица има шансове производството да бъде възобновено. И здравната служба в окръг Аламеда се опита да успокои нещата. От там съобщиха, че предполагат, че "Тесла" ще направи предложение за възобновяване на продукцията, въз основа на което може да бъде изработен план за действие - как и кога да започне производството.

Мъск: "Това е фашизъм"

От самото начало Илон Мъск омаловажава опасността от новия коронавирус. Миналата седмица той нарече карантинните мерки в окръг Аламеда "фашизъм". Той се опита да представи работата в завода като "крайно необходима". "Дори и по време на пандемия производството там трябва да продължи", обяви той. Службите обаче не му позволиха да го направи.

Във Фримонт, Калифорния, се произвеждат най-много електроавтомобили "Тесла". Неотдавна автоконцернът стартира производството и в новия си завод в Китай. "Тесла" строи завод и в Германия, близо до Берлин. Той трябва да е готов през 2021.

Източник: http://www.dw.com/bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини