Нито един от шефовете в Левски няма акции на клуба

Точно 1185 физически и юридически лица са акционерите на ПФК Левски, показва справка в Търговския регистър, цитирана от сайта Топспорт.

Общо акциите са повече от 36 милиона, като цената на всяка една от тях е 1 лев. Масовият пакет е от по 100 акции.
В списъка могат да се видят доста интересни имена като Николай Цветин, бивш член на изпълкома на БФС и дясна ръка на Георги Илиев във ВИС-2, всички бивши собственици като Иво Тонев и Тодор Батков, както и бившият изпълнителен директор Константин Баждеков и бившият член на управата и заместник-кмет на София Минко Герджиков.

Има и действащи все още функционери на БФС. Сред акционерите е и легендарният лекар на националите и "Левски" Михаил Илиев.

В списъка има и покойници като легендата Павел Панов, проф. Димитър Шойлев, д-р Жан Филипов.
Бившият ръководител Иво Тонев се явява четвъртия по големина акционер след Георги Кънчев Попов, който държи мажоритарния пакет от акциите, сдружение "Синя България" и "Аква Темпус" ООД. Фирмата е строителна от София, като нейни собственици са Владимир Янков Стоилков и Цвета Атанасова Овчарова.

Сред акционерите има и доста журналисти, които отразяват "Левски" от доста години. Всъщност нито един от сегашните управленци в "Левски", включително и Константин Папазов-Тити, не са сред акционерите.

Единственият член на надзорния и управителния съвет с акции се явява Георги Попов, който, заедно с Васил Божков пребивава в момента в Обединените арабски емирства.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини