Пешеходец пострада в пътен инцидент на ул."Осми март" в Кърджали

Пешеходец е пострадал при пътно произшествие на ул. „Осми март“ в Кърджали. Около 11,30 часа на 8 май пресичащият на пешеходна пътека 63-годишен мъж бил блъснат от лек автомобил „Рено“, управляван от 62-годишен. Пострадалият бил транспортиран за преглед в Спешното приемно отделение и настанен за лечение с травма на главата. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство.

709 моторни превозни средства са били проверени в хода на специализирана операция в областта от 8 май до 11 май за ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. 145 са заснетите клипове за превишена скорост, за които ще бъдат съставени електронни фишове. За други нарушения по ЗДвП са съставени 46 акта и 304 фиша.

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Кирково за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. Около 23,30 часа снощи при проверка в землището на село Хаджийско на 42-годишен водач на „Опел“ тестът за алкохол отчел 2,20 промила. Взета е кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Кирково. 2,19 промила е резултатът от пробата за алкохол на 18-годишен, който се движил с „Опел“  в областния град и бил проверен на 10 май около 23 часа. Водачът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Разследващи полицаи продължават работата по случаите.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини