Полярен фронт донесе сняг през май в Америка

Полярен фронт донесе необичаен за сезона сняг в североизточната част на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

В някои райони с по-голяма надморска височина в щата Ню Йорк и региона Нова Англия се натрупа снежна покривка до 25 сантиметра. Сняг имаше по крайбрежието от щата Мейн на север до Манхатън на юг. Съобщено бе за снежна вихрушка в Бостън. 

На много места снеговалежите бяха рекордни за началото на май.

На връх Вашингтон, щата Ню Хемпшър - най-високата точка в региона - метеорологичните условия бяха като в Арктика - температурата се усещаше като -30 градуса по Целзий, а поривите на вятъра достигаха скорост от 140 км/ч.

В щата Върмонт зимата се завърна два дни след като започна вдигането на ограниченията за тенис, голф и други дейности на открито. Губернаторът, републиканецът Фил Скот, изрази съчувствие към местните жители, които останаха недоволни от капризите на времето след седмици на стоене вкъщи заради рестрикциите за спиране на разпространението на новия коронавирус. 

Полярен фронт от Арктика обикновено достига Канада и части от САЩ два пъти през зимата, носейки смразяващ студ и сняг. Система на ниско налягане край южното крайбрежие на Нова Англия е помогнала студеният въздух да достигне на юг, обясни метеоролог.

Очаква се температурата да се понижи тази нощ до -1 градус по Целзий в части от щатите Ню Йорк и Ню Джърси.
 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини