Здравните работници от Кърджали, които бяха заразени с коронавирус са вън от опасност, излизат от карантина/обновена/

Здравните работници от Кърджали, които бяха заразени от коронавирус са вън от опасност. Те не са показали симптоми на инфекцията и са изкарали задължителната карантина от 28 дни. Днес са тествани контролно за наличие на вируса в кръвта,  Пробите са  отрицателни и те  ще се върнат към нормалния си живот. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев. Ще припомним,че преди месец положителни тестове за коронавирус дадоха лаборантка от РЗИ и санитарка от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.

 Д-р Кирчев съобщи също, че четирима пациенти, които се лекуваха в домашни условия , вече са с отрицателни проби и не са в карантина. Изписана е пациентката, която се лекуваше в инфекциозното отделение на МБАЛ „-Р Атанас Дафовски”. Жената е от с.Рани лист. Тя е с две отрицателни проби за коронавирус и вече не се води болна от инфекцията, но има диабет , обясни д-р Кирчев.За Къджали бг вести синът на пациентката съобщи,че майка му от десет дни е на лечение в дома си.Близките й съблюдават строга карантина.Утре ще водят жената на контролен преглед.Семейството все още в шок след смърта на бащата,който почина  в болницата в Кърджали след като бе заразен от коронавирус..

 Директорът на РЗИ посочи, че днес са взети 20 проби от рискови групи, сред които обитатели на старчески домове и кв.”Боровец”.Радостната новина е,че и двадесетте са отрицателни. В петък тестването ще продължи ударно. Ще бъдат изследвани сто обитатели и членове на персонала на старчески домове,както  и на живущи в защитени жилища в областта.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини