Автошестие на 24 май предвиждат славейковци

Колективът на училището за шампиони проведе първия си онлайн педагогически съвет

В първия ден на седмицата ръководството и колективът на СУ „Петко Рачов Славейков“ се събра във виртуална Актова зала и проведе своя пръв педагогически съвет онлайн. По традиция иновативни в идеите и методите си, учителите обсъдиха предстоящите задачи в иначе така наситения с празници и мероприятия месец май. Решиха да организират автошествие послучай 24 май и виртуално ученическо самоуправление на 9 май.

Директорът Милко Багдасаров „събра“ учителския колектив, за да направи пробно включване и да „види“ колегите си в реално време. Виртуалната стая се нарича „ЗАЕДНО“ и събира в себе си целия педагогически състав. Условията на работа при невъзможност за физическо присъствие в училище и завършване на учебната година чрез онлайн обучение изискват гъвкавост и придобиване на нови умения. Със задоволство директорът отчете активността и инициативността както на учителите, така и на учениците. Онлайн обучението върви гладко и учебната година ще приключи успешно, сигурни са педагозите на СУ „П. Р. Славейков“.

Наред с непосредствения учебен процес обаче те са решени да не пропуснат нито един момент от учебната година.Правят вече организация за провеждане на шествие на 24 май, спазвайки всички изисквания за изолация и дистанция. Шествието ще бъде с автомобили, ще тръгне от двора на училището и ще премине през града. Преди това славейковци ще изпратят своите абитуриенти, ще отличат най-заслужилите и ще връчат приза „Първенец на випуска“. Всичко това ще протече при стриктно спазване на всички правила за превенция. На имейла на училището пък всички ученици ще могат да изпращат своите индивидуални и групови изпълнения на химна „Върви, народе възродени“, инструментал на който вече се разпространява из класовете, а тези изпълнения ще бъдат компилирани в общо видео послучай празника.

На 8 май /тъй като 9 май е почивен ден/ по традиция ще проведат Ден на ученическото самоуправление. Принципът „ученици преподават“ ще се спази и тази година, макар и виртуално. Председателят на Ученическия парламент пък ще поеме властта от директора и ще работи с екипа си по управлението на училището отново със съвременните средства .

По време на виртуалния педагогически съвет бяха поставени редица въпроси и предложения, свързани с текущата работа на училището, включително предложения за награждаване на учители и ученици, които тепърва ще имат своя отзвук.

Иновативни и в същото време спазващи доказаните си традиции, славейковци не се страхуват от промяната в обстоятелствата, а се адаптират лесно, за да могат учениците им да се чувстват пълноценни възпитаници на училището за шампиони.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ан
    Андрей
    1 0
    08:48, 5 май 2020
    Поредна недомислица на феодала Багдасар. Хората се чудят как да оцелеят, той се занимава с щуротии за медийна показност! А го няма никакъв с неговите посредствени съветници в дарителската кампания. МОРАЛНО НЕ ЛЕГИТИМНИ!
  • 2
    Ма
    Мария
    1 0
    09:27, 5 май 2020
    Мой близък работи в Славейков, казва че Багдасаров получава тлъсти суми пари като директор, съветник, волейбол мъже,. плажен волейбол, проекти, комисионни хранене на децата там с поставено лице, партийни и тн. Въпреки, не се поучи и от децата-дарители,, до сега го няма в дарителската кампания. БЕЗСРАМИЕ!
  • 3
    Ст
    Станимир
    0 0
    10:07, 5 май 2020
    До кога този лицемерен човек директор? Няма ли конкурс, МАНДАТНОСТ? Той отдавна вреди на образованието и на обществените дела !
Последни новини