19 °C

Автошестие на 24 май предвиждат славейковци

Колективът на училището за шампиони проведе първия си онлайн педагогически съвет

В първия ден на седмицата ръководството и колективът на СУ „Петко Рачов Славейков“ се събра във виртуална Актова зала и проведе своя пръв педагогически съвет онлайн. По традиция иновативни в идеите и методите си, учителите обсъдиха предстоящите задачи в иначе така наситения с празници и мероприятия месец май. Решиха да организират автошествие послучай 24 май и виртуално ученическо самоуправление на 9 май.

Директорът Милко Багдасаров „събра“ учителския колектив, за да направи пробно включване и да „види“ колегите си в реално време. Виртуалната стая се нарича „ЗАЕДНО“ и събира в себе си целия педагогически състав. Условията на работа при невъзможност за физическо присъствие в училище и завършване на учебната година чрез онлайн обучение изискват гъвкавост и придобиване на нови умения. Със задоволство директорът отчете активността и инициативността както на учителите, така и на учениците. Онлайн обучението върви гладко и учебната година ще приключи успешно, сигурни са педагозите на СУ „П. Р. Славейков“.

Наред с непосредствения учебен процес обаче те са решени да не пропуснат нито един момент от учебната година.Правят вече организация за провеждане на шествие на 24 май, спазвайки всички изисквания за изолация и дистанция. Шествието ще бъде с автомобили, ще тръгне от двора на училището и ще премине през града. Преди това славейковци ще изпратят своите абитуриенти, ще отличат най-заслужилите и ще връчат приза „Първенец на випуска“. Всичко това ще протече при стриктно спазване на всички правила за превенция. На имейла на училището пък всички ученици ще могат да изпращат своите индивидуални и групови изпълнения на химна „Върви, народе възродени“, инструментал на който вече се разпространява из класовете, а тези изпълнения ще бъдат компилирани в общо видео послучай празника.

На 8 май /тъй като 9 май е почивен ден/ по традиция ще проведат Ден на ученическото самоуправление. Принципът „ученици преподават“ ще се спази и тази година, макар и виртуално. Председателят на Ученическия парламент пък ще поеме властта от директора и ще работи с екипа си по управлението на училището отново със съвременните средства .

По време на виртуалния педагогически съвет бяха поставени редица въпроси и предложения, свързани с текущата работа на училището, включително предложения за награждаване на учители и ученици, които тепърва ще имат своя отзвук.

Иновативни и в същото време спазващи доказаните си традиции, славейковци не се страхуват от промяната в обстоятелствата, а се адаптират лесно, за да могат учениците им да се чувстват пълноценни възпитаници на училището за шампиони.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ан
  Андрей
  1 0
  08:48, 5 май 2020
  Поредна недомислица на феодала Багдасар. Хората се чудят как да оцелеят, той се занимава с щуротии за медийна показност! А го няма никакъв с неговите посредствени съветници в дарителската кампания. МОРАЛНО НЕ ЛЕГИТИМНИ!
 • 2
  Ма
  Мария
  1 0
  09:27, 5 май 2020
  Мой близък работи в Славейков, казва че Багдасаров получава тлъсти суми пари като директор, съветник, волейбол мъже,. плажен волейбол, проекти, комисионни хранене на децата там с поставено лице, партийни и тн. Въпреки, не се поучи и от децата-дарители,, до сега го няма в дарителската кампания. БЕЗСРАМИЕ!
 • 3
  Ст
  Станимир
  0 0
  10:07, 5 май 2020
  До кога този лицемерен човек директор? Няма ли конкурс, МАНДАТНОСТ? Той отдавна вреди на образованието и на обществените дела !

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини