Тим Кук: iPhone SE е по-бърз от най-бързия Android смартфон

Шефът на Apple Тим Кук направи провокативно изявление по отношение на Android смартфоните, коментирайки резултатите на компанията за първото фискално тримесечие на 2020 г.

По неговите думи, най-евтиният смартфон на Apple, т.е. iPhone SE, изпреварва по производителност най-скъпите и най-бързи флагмани в света на Android.

„iPhone SE има невероятна цена, много е достъпен и работи по-бързо от най-бързия Android телефон. Той има изключителна стойност”, казва Тим Кук, цитиран от My Drives.

iPhone SE отскоро се предлага на световния пазар. Цените на най-достъпния смартфон на Apple в България започват от 929 лв., съдейки по офертите на един от основните телеком оператори.

Шефът на Apple се надява, че iPhone SE, който по неговите думи има впечатляваща производителност за цената си, ще привлече повече потребители на Android.

„iPhone SE играе роля във всеки регион, но очаквам да се представи по-добре на места с по-нисък среден доход. Очаква се също така да привлече много потребители на Android”, коментира Кук.

Междувременно, Apple отчете приходи в размер на 58,313 милиарда долара за първото фискално тримесечие на 2020 година, което е ръст от 1%.

Продажбите на iPhone възлизат на 28,962 млрд. долара, спрямо $31,051 млрд. долара за същия период на предходната година.

Спадът в приходите от iPhone на годишна база е 6,8%. Очевидно, под влиянието на пандемията от коронавирус, продажбите на iPhone са намалели значително.

Но Тим Кук отрече твърденията, че с пускането на iPhone SE компанията коригира ценовата структура на своя флагмански продукт.

„Ние предоставяме най-добрите продукти на разумни цени и тази основна стратегия изобщо не се е променила. iPhone SE е много популярен продукт и връщането му обратно [на пазара] е наистина страхотно”, коментира CEO-то на най-голямата ИТ компания.

 

AddThis Sharing Buttons
Share to FacebookFacebookShare to TwitterTwitterShare to LinkedInLinkedInShare to PinterestPinterestShare to ЛюбимиFavoritesShare to Copy LinkCopy LinkShare to ИмейлEmailShare to GmailGmailShare to OutlookOutlookShare to ИзпринтиPrintShare to WordPressWordPressShare to ViberViberShare to WhatsAppWhatsApp
Източник: technews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини