Детските градини остават затворени на този етап

Детските градини и ясли остават затворени на този етап заради високия за здравето на децата риск. Това стана ясно от думите на здравния министър Кирил Ананиев.

В момента и щабът, и правителството, обсъждат въпроса, но считаме, че на този етап не е дошъл моментът да отворим детските градини и детските ясли, каза Ананиев на редовния брифинг в Министерския съвет.

"Предполагам, че ще бъде една от следващите наши стъпки, но трябва да сме сигурни. Ако рискът за децата е налице, не трябва да има никакъв компромис", допълни министърът на здравеопазването. Той призна, че обратно на решението на нашата страна, в другите европейски страни отварянето на градините е от първите стъпки.

"Събирането на толкова много деца, връщането им вкъщи, контактите им с родителите, връщането им обратно в детските градини, крие огромен риск", категоричен е Ананиев. "Ето защо не взимаме такова решение", аргументира се той.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ма
    Майка
    3 -2
    10:36, 30 апр 2020
    Министъра е прав, независимо, че трудно се справяме с осигуряването на човек, който да гледа деца, рисковете да се създадат огнища е огромен. Ще търсим
    начини, но не бих си пуснала детето
  • 2
    Пъ
    Първомаец
    4 0
    12:51, 30 апр 2020
    Първомайци не могат да изказват мнение поради забрана на местно ниво. Затова пиша тук. Как така съорганизатори прозряха, че след 1 септември условия прекрасни ще благоприятстват провеждане на първомайски майски културни тържества?
  • 3
    Це
    Цензура
    3 0
    13:01, 30 апр 2020
    Трият коментарите, когато не им харесват

Още новини

Последни новини