И децата от детските градини в Кърджали с дистанционно обучение

 И децата от детските градини в Кърджали са с дистанционно обучение. Въпреки, че детските градини са затворени заради ограниченията,породени от пандемията с коронавирус грижата за възпитанието на малките кърджалийци продължава. В момента се провежда т.нар.”Отдалечено взаимодействие чрез родители”. На родителите са раздадени книжки, по които децата учат различни предмети с помощта на майките си. Те от своя страна получават указания от педагозите.

 Един от добрите примери е детската градина „Баба Тонка” където 85% от децата са обхванати от тази форма на обучение. Повечето майки са в майчинство или са безработни и могат да гледат децата си у дома. Има и такива малчугани обаче,които са дадени на грижите на баби на село. Това поясни за Кърджали бг вести директорката на детската градина Маргарита Спирова.

  Няма негодуване сред майките. Те предпочитат децата им да са здрави и да не се заразят, каза още Спирова.

  В момента в детските градини работи само непедагогически персонал, който поддържа базите. Педагозите дават дежурства по график, качен в сайта на общината. Те редуват дежурства с отпуск. На този етап детските учителки проявяват разбиране,към необходимостта от приложените ограничителни мерки и недоволство сред тях също няма.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини