Девет акта за денонощие съставиха полицаите от Кърджали за нарушение на карантината

3670 моторни превозни средства и 4750 пътуващи в тях са преминали през четирите пункта в областния град през последното денонощие. 110 автомобила, чиито водачи не са доказали уважителна причина за пътуването, са били върнати от пунктовете. Девет са съставените актове за констатирани нарушения на противоепидемичните мерки на територията на РУ-Кърджали.

За незаконно притежаване на наркотик 17-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Около 17 часа вчера в ж.к.“Възрожденци“ в областния град непълнолетният бил спрян за проверка и полицаи открили у него суха листна маса, която при направен тест реагирала на марихуана. Дрогата е иззета и е на съхранение в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

За хулигански действия 58-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Около 22 часа снощи в село Женда мъжът нанесъл удари на 82-годишен, с когото преди това влязъл в спор. Полицейският участък в село Черноочене продължава работата по случая с оглед на чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс.

 Три проверки за нарушени противоепидемични мерки са започнати в полицейските управления в Ардино и Кирково. Групи „Охранителна полиция“ изясняват случаите с оглед на чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс.

 Две аптеки в областния град са били проверени вчера при съвместна операция на ОДМВР-Кърджали и служители на РЗИ за спазване на противоепидемичните мерки. Няма констатирани нарушения.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини