Две ученички от „Славейков“ на националната олимпиада по история

Теодора Шанева и Хабиш Иса от 10 клас на СУ „Петко Рачов Славейков“ са постигнали близък до максималния брой точки и ще представят Кърджали на националната олимпиада по История и цивилизации.

Министерството на образованието и науката оповести на 13.04.2020 г. допуснатите до националния кръг на олимпиадата по История и цивилизации. Сред тях са представителите на училището за шампиони – десетокласничките Теодора Шанева и Хабиш Иса. 

Това е най-високото постижение на ученичките, които са и членове на Школата по история „ИстОрика“  с ръководител Димитър Димов.


Експертите от Националната комисия са дали78.25 т. на Хабиш Иса и 76 т. на Теодора Шанева /от 80 възможни/. По този начин двете шампионки имат най-високият резултат от всички класирани в цялата страна.

Техен ръководител е учителят им по история и цивилизация Димитър Димов, чиято Школа по история „ИстОрика“  не спира да създава шампиони. Димов е особено горд от постижението на гимназистките, защото не се случва често двама изявени историци да се класират едновременно, и то по новата учебна програма.

Историците на „Славейков“ очакват резултатите и от олимпиадата по гражданско образование.


Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини