Нови две досъдебни производства срещу нарушители на задължителната карантина в областта

Две досъдебни производства за нарушения на предписания за карантина по време на епидемия и извънредно положение са образувани в полицейските управления в Кърджали и Крумовград. Задължителната 14-дневна изолация не са спазили 37-годишен от крумовградско село и 63-годишен от областния град. Работата по двата случая продължават разследващи полицаи.

 Проверка за използване на неистински частен документ е започната в РУ-Ардино с постановление на прокуратурата. Проверяват се трудови договори, представени от 66-годишен. По случая работи група „Криминална полиция“ в Ардино.

 58-годишен бил заплашен с убийство от 54-годишен след словесен конфликт. Инцидентът станал в джебелско село на 30 март. След подадена жалба в РУ-Джебел е започната проверка по чл.144 от Наказателния кодекс, която се извършва от група „Охранителна полиция“.

 Шестима огнеборци с два пожарни автомобила са гасили горяща вила в кв.“Възрожденци“ в Кърджали. Произшествието станало вчера около 8,30 часа вследствие на неправилно използване на отоплителни уреди. Огънят унищожил: барака, 50 кв. м покривна конструкция, мебели, черна и бяла техника, опушени били около 100 кв. м стени.

Три спасителни екипа на пожарната служба в областния град оказали съдействие на спешните медици за сваляне на пострадал от покрив на сграда и за пренасяне на болен да линейка.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини