Жена на 63 г. е шестата заразена от коронавирус в областта, контактна е/обновена/

Жена на 63 г.е шестият пациент, заразен от коронавирус в областта.  Тя е от областния център и е контактна. Това обяви на редовния брифинг на Националния оперативен щаб проф.д-р ген.Венцислав Мутафчийски.

 От Регионалната здравна инспекция в Кърджали уведомиха Кърджали бг вести,че в инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафофски" се лекуват трима пациенти.Сред болните е и 63-годишната жена дала снощи положителна проба.Освен нея под наблюдение е и още една жена.Нейната проба е отрицателна.И двете са тествани вчера.В инфекциозното отделение продължава лекуването и на първия ,заразен от коронавируса в областта.

 Всеки ден се вземат проби и се пращат в референтната лаборатория в Стара Загора,каза за Кърджали бг вести директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.Той посочи,че рязко се е повишил броят на поставените под задължителна домашна карантина жители на областта.В момента те са над 800 души.

Общият брой на заразените в страната достигна 379 души. За последното денонощие броят се е увеличил с 25 лица. Настанени в болници са 113 пациенти. От тях 57% са мъже и 43на сто-жени. Най-малкия вирусоносител е на 3 години, а най-възрастния-на 86 години. 18 са заразените медицински работници, каза проф.Венцислав Мутафчийски.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини