16 °C

Коронавирус: Гневни италиански кметове в изпълнение на дълга си (видео)

"Никой няма да донесе смърт в моя град, яростно вика кметът на Месина на шосе на входа на града. Няколко автомобила изглежда пробват да влезат през нощта на "негова територия".

"Сега ще питам лично всеки от тях защо е дошъл и като се върна ще издам заповед. Ще барикадирам този път", разпалено се заканва кметът.

Кметове на италиански градове - къде по-разпалено, къде в по-обяснителен стил, довеждат до хората в своето населено място своето нареждане: "Стойте си вкъщи".

"Вкъщи няма да умрете, ако излезете, рискувате да умрете интубирани без дишане", убеждава кметът на Гросето.

"Трябва да си стоите вкъщи. Хора умират, не разбрахте ли?", крещи кметът на Галдо Тадино. "Вие сте безотговорни, идиоти, колосални идиоти"

"Видях човек щастливо да тича за тренировка с видимо възрадвано куче. Казах му, че не е във филм, ти не си Уил Смит в "Аз съм легенда", върви си вкъщи", говори тихо и отчетливо кметът на район Калабрия Джузепе Фалкомата.

"Не ви ли забраних официално да излизате от своята къща", бесен е кметът на Месина Катено де Лука. "Добре, ще ви забраня да стъпване на общинска земя!"... "Трябва ни армия тук", тропа по масата той в друго включване. "Казвам ви ясно. Утре ще ви хвана."

"Всеки ден чета постовете ви как всичко ще бъде наред. Как ще бъде наред, ако много от вас излизат навън да пазаруват?", започва кротко Джанфилипо Банчери, кмет на Делия.

По-нататък градира:

"Как ще бъде наред, ако много от вас излизат навън да си купят цигари всеки ден?

Как ще бъде наред, като хората ходят да си заредят колите на бензиностанциите всеки ден? Защо ви трябва бензин, след като трябва да си стоите вкъщи?", вече ядосано пита кметът (впоследствие в Италия нареди да започне затваряне на бензиностанции - бел. ред.)

"Много хора търсят фризьор, да им направи прическа вкъщи. Как всичко ще е наред? Оправяте си косата? Защо ви трябва в този момент? Днес в неделя много хора от околността излезоха на барбекю. Барбекю? Шегувате ли се? Играете си с живота си. Има хора, които правят парти в апартаментите си. Днес, в неделя, трябваше да отида и да ги спра. Казаха, че са здрави и живеят в една сграда. Казах им, че точно така инфекцията се разпространява. Останете вкъщи с вашето семейство, не правете  парти със съседите!"

Италианските кметове не минават само с ядосано говорене ден след ден. Можете да ги видите във видеото да разгонват играещи пинг понг, баскетбол или просто седящи по поляните хора. С викове "Не може. Вървете вкъщи".

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Tr
  Triest
  4 -1
  21:11, 29 мар 2020
  Смешници, всеки ден умират по 1 000 италианци.
 • 2
  Dd
  dd
  2 0
  10:56, 30 мар 2020
  Ето как Дучето е дошъл на власт!

Хороскоп за 31.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
31 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
31 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
31 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
31 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
31 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
31 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
31 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
31 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
31 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
31 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
31 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
31 май 2020
Последни новини