Каназирева подкрепя исканите от кметовете в областта по-строги мерки

"Категорично подкрепям и съм съгласна с кметовете от област Пловдив за въвеждането на по-строги мерки и затварянето на повечето търговски обекти, извън хранителни магазини, аптеки и дрогерии, банкови и застрахователни офиси и др. изрично посочени от Националния щаб, но считам, че тези мерки трябва да бъдат единни за всички общини на територията, за да не предизвикаме хаос сред населението и хората да знаят какво работи и какво не. Също така съм категорична, че трябва да бъдат взети и по-строги мерки в пловдивския квартал "Столипиново", където сигналите от събота и неделя са много, включително от Спешна помощ, за да улесним и органите на МВР". Това заяви областният управител Дани Каназирева по повод ситуацията в областта. "Апелирам всички граждани на област Пловдив да спазват указанията и въведените мерки, да пазят както собственото си здраве, така и на останалите хора", допълни Каназирева.

Припомняме, че със заповед на директора на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев от понеделник, 30 март, се спират отпуските на всички служители на дирекцията и целият състав ще бъде ангажиран да следи за стрикното спазването на противоепидемичните мерки в областта.

На национално ниво, комисар Рогачев ще направи предложение да бъде използвана националната система за ранно предупреждение и оповестяване, която се използва в 11 града в страната. По високоговорителите хората ще бъдат призовани да не напускат домовете си, освен за основни нужди – закупуване на храна и лекарства, по работа и по медицински причини.


 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини