Диви животни се появиха по опустелите улици на градовете в карантина (видео)

Изображение 1 от 2

    Когато хората си останаха вкъщи заради пандемията, природата започна да превзема освободените от човешкото присътвие зони.

    Наша сънародничка ни изпрати снимка на елен в двора на фирма в Стирлинг, Шотландия. Фирмата затвори офиса си, служителите работят от къщи, както и повечето бизнеси на Острова. Властите в Шотландия призоваха да не се излиза от къщи, освен за храна, тренировка, разходка ка куче, грижа за човек с инвалидност или лекарства, и то не повече от веднъж на ден и по един човек. 

    Но диви животни са забелязвани да бродят по празните улици из цял свят.

    В Боулдър се появиха планински лъвове. Те са заснети от прозореца на къща, докато се разхождали по улицата и посетили моравата пред дома на семейство в изолация, в стохилядния град в Колорадо, на 60-тина км от Денвър.

    Близо до мол е заснет нилгаи (син бивол) - ендемичен вид за Индия, най-голямата азиатска антилопа. Дивото животно се разхожда по пустите улици на Ниода, град в северния щат Утар Прадеш. Индия е в критична фаза на разпространението на Covid-19, като включи всичките си сили в издирването на случаи, които остават неустановени в по-бедните прослойки на населението. В изолация е поставено 1.3 милиардното население на страната. Полиция, въоръжена с пръти въдворява ред в бедните квартали. В престижното богаташко предградие Гургаон на Ню Делхи улиците са пусти и диви биволи са снимани да се разхождат по асфалта.

    Еноти са забелязани на празния плаж в Сан Фелипе, Панама.

    Дивите пуйки не са рядкост в околностите на Чикаго, но изглежда, че сега бандите им могат да скитат из квартали, в които обикновено не са добре дошли.

    Глигани са заснети в различни европейски градове, дивите животни са забелязани да бродят необезпокоявани из тихите, пусти улици.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини