Никола Чанев: Заразеният мъж с коронавирус от Кърджали не е гурбетчия!

Искам да призова нашите съграждани към спокойствие и да спазват стриктно ограничаването на социалните си контакти, да спазват всички препоръки на Министерството на здравеопазването за дезинфекция и често миене на ръцете. Защото това е начинът да се предпазим от този коварен вирус, заяви областният управител  Никола Чанев на провелата се пресконференция тази вечер във връзка с установяването на първия случай на заразен с коронавирус в Кърджали.

По думите му органите на реда се грижат спазването на установения реда, но не може да има до всеки човек полицай – нещата зависят и от личната ни култура.

Стана ясно, че заразеният е 57-годишен мъж, който е в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Не е гурбетчия, нито е бил в някоя от рисковите държави. Човекът е местен. Тепърва се установяват контактите и се прави всичко възможно, за да се установят максимално голям брой контактни лица.

На пресконференцията присъстват още доц д-р Тодор Черкезов, директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, д-р Виктор Кирчев, директор на РЗИ Кърджали и старши комисар Атанас Илков, директор на Областната дирекция на МВР.

НЖ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини