Търново отбелязва празника си с 33 пъти звън на камбани

 

В 12 часа ч. днес с 33 пъти последователен звън на всички камбани Велико Търново ще отбележи празника си, съобщи във Фейсбук профила си кметът на града, който е един от засегнатите от Ковид-19, Даниел Панов.

“Така ще отбележим празника на историческата и духовна столица на България, отменен заради извънредните обстоятелства.”, казва Панов в обръщението си.

От днес камбаните в Търново ще звънят 33 пъти всеки ден в 12 ч. до края на извънредното положение. 

В същия час ежедневно в катедралния храм на Велико Търново ще се чете молитва за здраве на всички великотърновци. 

“Има много примери от световната история как камбанният звън по време на криза и тежки времена повдига духа на хората и ги мотивира да се справят. 

Числото 33 символизира и Христовата възраст и наближаването на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, когато надеждата и светлината, вярата и добротата побеждават.

Инициативата ни е съвместна с Великотърновска Света митрополия.”, написа във Фейсбук кметът Даниел Панов.

Haskovo. net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Cl
    Claudia Klein
    0 0
    00:35, 23 мар 2020
    Здравейте и добре дошли в глобалните кредитни услуги на Spotcap, казвам се Клаудия Клайн, аз съм кредитор и също консултант по заем.

    Нуждаете ли се от остра финансова подкрепа? имате ли нужда от заем за различни цели? ако отговорът ви е да, ще ви посъветвам да се свържете с моята фирма чрез | spotcapglobalservices@gmail.com | или ни изпратете съобщение на WhatsApp: +4915758108767 | и имате заем в акаунта си в рамките на 24 часа, защото ние предоставяме отлични услуги по заем по целия свят.

    Ние предлагаме всякакъв вид кредитни услуги (личен заем, бизнес заем и много други), предлагаме както дългосрочни, така и краткосрочни заеми, а също така можете да вземете заем до 15 милиона евро. Моята компания ще ви помогне да постигнете различни цели с широка гама от продукти за заем.

    Знаем, че получаването на легитимен заем винаги е бил огромен проблем За хората, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение на него, много хора намират толкова трудно да получат заем от собствен капитал от местните си банки или други финансови институции поради високия интерес процент, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг / доход, нисък кредитен рейтинг или други причини

    Няма повече чакане или стресиращи посещения в банката. Нашата услуга е достъпна 24 часа в денонощието - можете да получите заем и да завършите транзакциите си винаги и където ви е необходимо

    Ние предоставяме 24 часа заемни услуги от световна класа. За запитвания / въпроси? - Изпратете имейл до | spotcapglobalservices@gmail.com | или ни изпратете съобщение на WhatsApp: +4915758108767 | & Получете отговор за миг.

    Вашето семейство, приятели и колеги не е нужно да знаете, че сте с малко пари в брой, просто просто ни пишете и ще получите заем.

    Вашата финансова свобода е във вашите ръце!
Последни новини