Повече от две трети от кърджалийци одобряват мерките срещу коронавируса в общината ,сочи анкета

Изображение 1 от 3

    Повече от две трети от кърджалийци одобряват мерките срещу разпространението на коронавируса в общината. Това сочат резултатите от анкета на сайта Кърджали бг вести.70,6% от включилите се в анкетата респонденти отговарят утвърдително на въпроса „Одобрявате ли рестриктивните мерки срещу коронавируса в Община Кърджали?”. На противоположното мнение са 23,5 на сто от участвалите в допитването. Не могат да преценят 5,9%.

    Наред с редица ограничения през последните дни по нареждане на кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис се извършва измиване на улици и дезинфекция на места , които се посещават от деца и възрастни.

    Последната заповед се отнася до  Пазара. В събота ще работи само постоянният Пазар за плодове и зеленчуци под голямата конструкция.Отменя се съботния пазар, който се провежда на големия паркинг, по ул.“Вашингтон“ и страничните улици. Пазарът за плодове и зеленчуци ще работи при спазване на определения ред за достъп, ще се пропускат до 30 човека едновременно под конструкцията. За спазване на реда и за  недопускане на струпване на хора ще следят полицаи, общинска контрола и служители от администрацията на пазара. Това рещи на заседание днес Общинският кризисен щаб. Призовават се кърджалийци да избягват пазаруване в съботния ден.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини