Предприемачът Здравко Димитров от Кърджали: Единственият печеливш от пандемията с коронавирус ще бъде Китай

Единственият печеливш от пандемията с коронавирус COVID-19 ще бъде Китай. Поднебесната империя постави на колене световната икономика. Автомобилната индустрия се гърчи заради доставката на части от Китай. Същото е в електрониката. Ще оцелеят големите играчи, малките ще загинат. Това заяви за Кърджали бг вести предприемачът от Кърджали Здравко Димитров.
  Димитров посочи, че Китай се е оказал най-подготвен да посрещне пандемията. Не само организационно, но и медицински. Не бил пренебрегнат опита от 2003 г., когато страната се справя с епидемия от вируса SARS-CoV. Забележете той има генетично сходство с COVID-19  от 80%. Сега Китай обяви,че знае хапчето срещу коронавируса. Нещо повече предлага екипи за помощ на Европейския съюз, подчерта Здравко Димитров.

  В момента се вихрят всевъзможни конспиративни теории. На официално ниво Китай и САЩ си разменят обвинения за изготвянето на вируса в секретни лаборатории.

  Независимо кой е прав, бизнесът в малка България е в колапс. Тези търговци,които имат складове и натрупана стока ще оцелеят. Защото Китай използва пандемията да вдигне цените на своята продукция.

  Поскъпването на китайските стоки отваря врата на България за реиндустриализация. Можем да привлечем производства,след като САЩ и ЕС отчетат грешките си в политиката за превръщането на Китай в „работилницата на света”. Завръщането на млади хора от Запад би спомогнало да привлечем и производства, които са високотехнологични,отбелязва Здравко Димитров.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини